hur förklarar stöd till barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-12-07
Barn behöver veta om aids . Många hör talas om sjukdomen genom att när de når tredje klass , och föräldrar är ansvariga för att deras barn förstår medicinska fakta om sjukdomen-inte de myter som omger den . På tal om aids kan vara svårt, men några enkla förberedelser och hjälp hos din husläkare kan göra uppgiften lättare
1 .
Välj rätt . Barn kan känna en " viktig förälder talar " från miles därifrån , så plocka ett lämpligt tillfälle att ta upp det . Om du ser en berättelse TV-nyheterna eller kommersiellt om AIDS , använda det för att inleda samtal .
2 .
Förklara hur sjukdomen fungerar . AIDS orsakas av HIV-virus , och det gör människor sjuka genom att döda de celler som försvara kroppen mot infektioner . När viruset dödar alltför många celler , har personen aids .
3 .
göra konversationen åldersanpassade . För barn som ännu inte vet om sex , blodtransfusioner eller intravenöst missbruk , helt enkelt säga att folk får HIV när vätskor i kroppen blandas med vätskor från infekterade människor. Försäkra ditt barn om att saker som brukar hända med dem , som papper skärsår, skrubbsår och blåmärken, inte orsakar aids.

För pre-teens eller tonåringar som redan har fått lära sig om sex , förklarar att kondomer kan skydda människor från AIDS genom att förhindra kroppsvätskor från att blandas med varandra .
4 .
Håll dig till fakta . Men alla kan kontraktet aids , en del vuxna fortfarande tror att sjukdomen är exklusivt för homosexuella , IV missbrukare och andra grupper . Det är en förälders rätt att uttrycka åsikter och känslor , men det är en förälders ansvar att se till att barn har tydliga och exakta kunskaper om detta stora folkhälsoproblem. Begränsa samtal till den medicinska fakta-dina känslor och åsikter kan förvirra barnet
5
Ta din husläkare in i samtalet . . Be läkaren att förklara sjukdomen under ditt barns nästa besök , eller be om en broschyr skriven för barn . Din läkare också skulle kunna rekommendera åldersanpassade böcker i ämnet .


Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:ryggsmärtor förvaltning med en epidural eller steroider

Relaterade artiklar


 • hur sjuksköterskan efter klimakteriet
 • hur pumpen att förmå labor
 • menstruationscykeln och stress
 • den bästa helande mat för prostatan
 • katt sjukdomar farligt för gravida kvinnor
 • vad är en blodpropp i början av graviditeten?
 • hur man köper en Cryonic kammare
 • hur man dödar runda maskar i människor
 • hur man använder en örontermometer
 • hur du tar bort kolesterol avlagringar på ögonlocket
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com