hur man förstår procentsatser baby tillväxt

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-12-02
När din nyfödda bebis växer är det viktigt för dig och din läkare att kontrollera hur hon gör . Tillväxt diagram visar percentiler att mäta hur ditt barn priser i form av längd, vikt och huvudomfång , jämfört med den genomsnittliga amerikanska barnet . De kan vara svårt att förstå , men det är viktigt att veta vad diagrammen säger du --- så att du och din läkare kan hålla dina barn friska

Du behöver : .
Cloth måttband
Skala.
Dator.
Tillgång till Internet.
Läkare .


1 .
Mät ditt barns vikt , längd och huvudomfång .
2 .
Ladda ner en PDF av tillväxten diagrammet du vill titta på för ditt barn . Din läkare visar dig även ett diagram . Diagrammen släpptes av National Center for Health Statistics . För spädbarn , nyfödda och 36 månader , det finns separata diagram för tjejer och killar . Den ena visar längd för ålder- och vikt för åldern och den andra visar huvudomfång för ålder och vikt för längd . De finns på Centers for Disease Control and Prevention hemsida .

Enligt CDC finns två uppsättningar av diagram, av vilka den första visar de yttre gränserna för kurvorna på 5: e och 95: e percentilerna, dessa är mest användbar för de flesta amerikaner. Set 2 visar den 3 och 97. Percentiler som de yttre gränserna, dessa kan vara användbar för att bedöma utvecklingen av barn med särskilda behov
3
Hitta ditt barns percentilen rating. . . Om du tittar på diagrammet för längd och vikt (se avsnittet Referenser), hitta ditt barns ålder på den horisontella nätet. Hitta barnets vikt beroende på botten grafen. Följ kurvan att närma ditt barns percentilen. Gör samma sak för den övre grafen som mäter längd.
4.
Förstå vad percentilen betyder för ditt barn. Din lilla dotter kan ligga i 50: e percentilen för vikt och den 75: e percentilen för höjd, till exempel. Det betyder att 50 procent av flickorna hennes exakta ålder väga lika med eller mindre än hon gör. För höjd innebär det 75 procent av flickorna hennes ålder är lika långa eller kortare, och 25 procent är högre än henne.
5.
Med hjälp av din läkare, titta på den totala tillväxten av ditt barn. Oroa dig inte så mycket om hur stor eller liten din baby är nödvändigtvis, men hur han växer. Enligt BabyCenter, bebisar går ofta genom tillväxt sprutar, där de kommer att gå upp i vikt och längd snabbt. Din läkare bör övervaka inte bara enskilda sprutar, men tillväxten mönster över tiden.
6.
Försiktigt om din bebis tillväxt förändringsprocent av en massa. Din läkare kommer att försöka ta reda på om det finns ett problem eller medicinskt skäl som om ditt barn plötsligt droppar vikt percentilen betydligt. Det är viktigt att notera om barnets huvud är mindre än genomsnittliga storleken för att se hjärnan utvecklas. Och om ditt barn är i en högsta percentilen för vikt, titta på hans tillväxt. Du vill kanske måste minska utfodringar om det finns en risk för fetma.

Tips och varningar


 • Medan baby tillväxt percentilen diagram är mycket viktig i övervakningen ditt barns tillväxt, tror inte att hon måste vara en viss storlek. Du vill bara se till att hon växer på ett normalt och hälsosamt takt.


 • Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:När ska man börja göra cellprov

  Relaterade artiklar


 • barn hjärtsjukdom
 • sporadisk buksmärtor hos barn
 • hur man ska hantera barn matningsproblem
 • hur man vet vilka läkemedel är säkra att ta innan bröstimplantat kirurgi
 • menopausala värmevallningar botemedel
 • hur man kan förebygga influensa hos barn naturligt
 • herpes hos barn
 • där kan en alkohol - missbrukare tonåring få hjälp ?
 • hur man skall avgöra menstruationscykeln
 • hur man får ett skott
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com