hur man introducerar komjölk till ammade barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-12-15
Även om bröstmjölk innehåller alla de näringsämnen som barnet behöver och innehåller större mängder järn än komjölk , kan mödrar som försöker avvänja vill införa komjölk som en alternativ källa till kalcium . Presentera komjölk till en ammade barnet är oftast ganska enkel , och de flesta bebisar kommer att ta att det utan svårigheter

Introducting komjölk så att det ammade Baby


1 .
Vänta tills barnet är ett år gammal att introducera komjölk . Tidig exponering för komjölk kan öka sannolikheten för att ditt barn kommer att utveckla allergier eller andra biverkningar senare i livet . Om du har en familjehistoria av mjölk allergier , rådgöra med en läkare innan de införde komjölk . Enligt en undersökningen 1994 av American Academy of Pediatrics , utsätta spädbarn för komjölk för tidigt kan öka risken att utveckla diabetes mellitus .
2 .
Välj rätt tid på dygnet . Din bebis kan inte tolerera mjölk bra i början . Införa komjölk i förmiddagen eller eftermiddagen för att undvika hålls uppe hela natten av kinkighet .
3 .
införa små mängder mjölk . Som med all ny mat , vara säker på att du inte överbelasta barnets utveckling matsmältningssystem genom att ge honom stora mängder mjölk . Börja med ett par gram mjölk två eller tre gånger i veckan , och sakta öka mängden , observera barnets reaktioner .
4 .
Blanda mjölk med en annan dryck eller mat som din bebis redan gillar . Enligt safekids. co. uk är online artikel , " Övergång till komjölk, " många barn inte gillar smaken av komjölk , så det kan bidra till att dölja den genom att lägga till en av barnets favorit livsmedel. Till exempel, om ditt barn gillar havregryn , använder mjölk istället för vatten eller formel nästa gång du förbereda den .
5 .
fortsätta amma . Om du introducerar komjölk med avsikt att avvänja , vara medveten om att detta kan ta lite tid . Abrupt avvänjning är svårt för både mamma och baby .

tips och varningar


 • Även komjölk inte bör införas innan bebisen är ett år gammal , andra mejeriprodukter gillar yoghurt och ost kan införas på nio månader , enligt DrWilliam Sears bok , " The Baby Book " .
 • Ge ditt barn helmjölk , som hjälper till med utvecklingen av hjärna, ögon och nervsystemet .
 • Var beredda på eventuella tecken på allergisk reaktion . Enligt mayoclinic. com , mjölk allergier är några av de vanligaste erfarna allergier hos barn . Som nämndes vid Allergi och anafylaxi nätverkets " Matallergier Fakta och statistik " sidan kan mjölk allergier längre än man tidigare trott . En reaktion kan inträffa så snart ett par minuter efter intag av mjölk , eller så länge som ett par timmar. Allvarliga symtom är nässelutslag, väsande andning, och kräkningar. Se en läkare om ditt barn visar något av dessa symtom.


 • Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:åtgärder för att en alkoholist intervention

  Relaterade artiklar


 • dialysbehandling för njursjuka barn
 • hur man ska värdera ADHD hos barn
 • enkel information om system för den mänskliga kroppen
 • hur man blir en säkrare senior
 • vad är Essure preventivmedel förfarande?
 • hur man vaknar utan alarm
 • hemmagjord formel sondmatning
 • Hur berätta om ditt barn har en urinvägsinfektion
 • homeopatiska behandlingar för gastrisk reflux hos spädbarn
 • som är berättigad till välgörenhet vård?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com