när du ska ta ett spädbarn på sjukhus för en feber ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-12-04
Feber hos spädbarn är vanliga , men de är också en anledning till oro eftersom de kan vara ett tecken på allvarlig sjukdom . Berörda nya föräldrar kan gå galet att försöka lista ut när man ska ringa en läkare , eller när de ska rusa till akuten . Det finns riktlinjer för när man bör söka läkarvård för ditt barn och hennes feber

Vad är normalt

Ett barns feber kan vara ett resultat av att buntade för hårt eller hud mot hud kontakt . Om barnet kyls ner snabbt efter att tillträde, och i övrigt verkar vara bra, det är nog ingen anledning till oro, men hålla koll på ditt barns feber och titta på andra symptom. Feber under de första månaderna kan vara ett tecken på en allvarlig sjukdom, eftersom barn i denna ålder har outvecklade immunsystem som inte enkelt kan avvärja infektioner.

När ska ringa din läkare

För barn yngre än tre månader, ska du ringa din läkare om feber är högre än 100,4 grader rektalt. I barn tre månader till ett år gamla, ring en läkare när en feber når 102,2 grader eller högre. Alltid ringa en läkare omedelbart om någon feber varar längre än 24-48 timmar, eller om det finns andra symtom på sjukdom, en känd allvarlig sjukdom eller sjukdom som påverkar immunsystemet, eller om feber kommer och går flera gånger under en vecka eller mer. Generellt, läkare vill bli informerade om alla höga temperaturer, och det är alltid lämpligt att ringa ditt barns primärvårdsläkare med feber oro. De flesta barnläkare, kliniker och sjukförsäkringsbolag har en 24-timmars sjuksköterska linje som kan svara på frågor om feber, inrätta möten och ge dig råd när akutsjukvård är lämpligt. När du ringer, vara redo att svara på frågor om symptom, sjukdomshistoria och eventuella åtgärder du har provat.

När man ska ringa 911

Ring 911 eller ta ditt barn till akuten omedelbart om han har en feber högre än 104 grader, eller om han har någon grad av feber och kommer inte sluta gråta, kan inte väckas lätt, har svårt att andas, har blå läppar, tunga, naglar eller hud, har en stel nacke, kommer inte att flytta sina lemmar, eller har ett anfall. Kom ihåg att aldrig chansa med ett spädbarns hälsa-det är alltid bättre att ta till en viss försiktighet.

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:hur man kan förebygga ischias

Relaterade artiklar


 • hur man handskas med huvudlöss i dina barn
 • Vilken roll spelar levern spela?
 • hur man hittar en mäns kvinnojour
 • tips för första gången användare bastu
 • hur man kan förstå och förebygga narkotika & alkoholmissbruk
 • hur man använder osteopati på gravida kvinnor
 • hur man suga en svullen ankel i Epsom salt
 • Vilken typ av prov ges i tidig graviditet ?
 • hur till grad biverkningarna av kemoterapi
 • mjälte hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com