vad som händer med livmoderslemhinnan fodret efter menopaus ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-12-11
När en kvinna efter klimakteriet , vilket innebär helt klimakteriet (som inte mens på ett år ) livmoderslemhinnan , som kallas endometrium , ska inte vara tjockare än 4 till 5 mm , enligt everydayhealth. com .

Du behöver :
vilja att förbättra
. 2 minuter att göra tekniken .

HRT och endometriet

Med hormonersättningsterapi kan tjockna din endometrium . Om du inte är på hormonbehandling och din livmoder foder är över 4 till 5 mm din läkare kanske vill ta en biopsi .

Hyperplasi

Om du är i full klimakteriet och ändå upplever blödning (efter att ha gått ett år eller mer utan en menstruation) kan detta vara anledning till oro. En förtjockad livmoderslemhinnan kan vara en indikation på onormal celltillväxt som kallas hyperplasi. Hyperplasi är överdriven eller ovanlig celltillväxt i de inre glandulära livmoderslemhinnan, enligt womentowomen. com. Detta kan vara ett tecken på livmodercancer.

Ignorera inte detta villkor

Inse att hormonell obalans och förändringar som sker under klimakteriet kan leda till hyperplasi. Detta villkor kan bli värre och leda till cellförändringar cellförändringar.

Överväganden

Tänk på att tjockleken på livmoderslemhinnan foder bara har betydelse för att upptäcka cancer eller hyperplasi ett år efter menopaus har satt i eller ett år efter din sista menstruation, enligt Dr Ronald Barentsen, Nederländerna, ordförande i OBGYN. net Menopause Advisory Board.

östrogen och dess effekter

Dr J. Glenn Bradley av OBGYN. net förklarar att de flesta postmenopausala blödningar kan vara resultatet av hormonersättningsbehandling, eftersom livmoderslemhinnan är ganska känslig för östrogen, vilket är en viktig del av din hormonbehandling. Östrogen utlöser tillväxt av livmoderslemhinnan. Om du inte är på hormonbehandling och menopaus, du har antagligen inte tillräckligt med östrogen, och detta kan orsaka fodret att förtvina. När atrofi uppstår blodkärlen i livmoderslemhinnan blir sköra och bryts, och detta kan orsaka blödningar.

Inflammation

En annan faktor är att livmoderslemhinnan kan bli inflammerade under klimakteriet, vilket resulterar i ett tillstånd som kallas atrofisk vaginit. Detta orsakas av låga nivåer av östrogen och kan leda till blödning.

Uterus ändringar

Enligt changeoflife. com efter klimakteriet, kommer livmodern krympa, liksom alla befintliga muskelknutor. Livmodern slutar som jämförbar med storleken av ett litet päron.

Meddela din läkare

Om du är i klimakteriet och uppleva oväntade oregelbundna eller kraftiga blödningar du behöver ta med detta till uppmärksamhet från din läkare.

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:vad är skillnaden mellan alkoholberoende och alkoholmissbruk ?

Relaterade artiklar


 • hur man vet vad man ska fråga din kirurg innan mastektomi
 • Hur berätta om din mammas genomgår klimakteriet
 • hur du plottar pulsen
 • hur man hanterar med erektil dysfunktion
 • överskott gaser i magen hos barn
 • hur man kontrollerar flytningar
 • hur man reser med bil när man är gravid
 • varför grupp sjukförsäkring är viktigt
 • hur man använder en baby termometer
 • behandling för gulsot hos spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com