Hur kan jag minska mängden kortisol sekretion ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-01-28
Kortisol är en hormon som utsöndras av din kropp för att hjälpa till att reglera funktioner såsom blodtryck , glukos produktion , insulin och immunförsvaret och inflammatoriska svar . Kortisol , som utsöndras direkt i blodet, ibland kallat " stresshormonet "eftersom det utsöndras i större doser när du arbetar med stressiga situationer .

Tyvärr har förlängd kortisol sekretion förknippats med en rad hälsoproblem, inklusive undertryckt sköldkörtelfunktion , en minskning i bentäthet och ökad bukfetma . Bukfett också leder till hälsoproblem såsom hjärtsjukdomar och diabetes

Undvik koffein

Du kanske tror att du behöver den stimulans av koffeinhaltiga produkter som kaffe för att komma igång varje morgon och orkar man hela dagen . Men koffein kan skapa en stressig reaktion i kroppen vid slutet av dagen när det är dags att koppla av . Koffein kan finnas kvar i kroppen i upp till åtta timmar , så när din kropp är redo att varva ner men kan inte , den kan aktivera kortisol sekret som en följd av miste om välbehövliga vila .

För att säkerställa att du får en god natts sömn , undvika att dricka kaffe efter 2 pm och försöka hålla mig till en portion per dag av koffeinhaltiga drycker.

Motionera regelbundet

Stress är en kortisol trigger , och regelbunden motion är en av de bästa stress relievers finns . En verksamhet så enkelt som en 30-till 60-minuters daglig promenad runt kvarteret kan ha en fantastisk effekt. Motion frigör endorfiner som hjälper dig att slappna av. Avkoppling och minskad stress innebära lägre kortisolnivåer .

skapa en avkopplande sovmiljön

Ta av TV och dator från ditt sovrum . Även om kura ihop sig under täcket och titta på dina favorit program är något du ser fram emot varje kväll , kan det vara störande dig från att få den vila du behöver . Inred ditt rum i mjuka , rogivande färger och inkluderar allt du tycker är lämpligt. Kroppens inre klocka är inställd på vila och reparation runt 10 på kvällen försöka hålla sig till en regelbunden sänggåendet rutin, även på helger , för att säkerställa att du får all den sömn du behöver .

Drick kamomillte

Kamomillte är känd för dess avslappnande egenskaper. Det sänker blodtrycket och lugnar matsmältningen så att du kan vila lätt . Det är den perfekta drycken före sänggåendet .

Breathe

Övning andas djupt varje dag . Långsam, jämn andning med stängda ögon kan sakta ner din puls . Det hjälper också lungorna bort bebyggda koldioxid som kommer från ytlig andning .

Previous:nothing Next:hur ta reda på om du är gravid innan menstruationscykeln

Relaterade artiklar


 • hur man kan anpassa till sommartid
 • hur man använder galen lim för att stänga sår
 • hur man ansöker phisohex för huvudlöss
 • vad är orsakerna till ofullständiga mammogram resultat ?
 • kan återställa andning
 • Hur hCG stiger ?
 • När ska man börja göra cellprov
 • Hur man sköter om episiotomi postpartum
 • dialysbehandling för njursjuka barn
 • hur man ska behandla coxsackieviruses
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com