Hur kan man genomföra medicinsk fullmakt

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-01-01
Fullmakt (även känd som POA) är en juridisk term för en överenskommelse som ger en person rätt att agera på ett annat lands räkning. Denna myndighet är vanligen begränsat till finansiella och rättsliga frågor, men det finns speciella power-of-advokat avtal för medicinska situationer. En medicinsk POA ger POA innehavaren rätt att fatta beslut om huvudmannens vägnar om sjukvård, när den huvudansvarige är fysiskt oförmögen att fatta ett beslut eller inte har den mentala kompetensen att göra det
1.
Välj POA innehavare som är pålitlig nog att göra medicinska beslut åt dig. Denna person måste vara myndig och har den mentala kompetens att agera för din räkning. Många väljer nära anhöriga gör att deras POA innehavare.
2.
Ha en uppriktig konversation med din POA innehavaren om vad dina förväntningar och önskemål. Du vill vara tydlig på vad du skulle vilja ha gjort i vissa situationer, såsom koma, hjärndöd, eller ett smärtsamt terminal sjukdom. Fortsätt inte förrän du är säker på att POA innehavaren klart förstår vad du vill.
3.
Träffa en advokat för att få medicinsk POA papper upprättas. Dessa kommer att begränsa fullmakt att medicinska situationer där du inte kan göra dina egna beslut. Du kommer att underteckna, datum och har det medicinska POA papper notarized att göra dem lagliga.
4.
Se till att din POA innehavaren har en uppsättning av pappersarbete, eftersom han kan ha att visa det för bevisa sina rättigheter. Behåll en kopia för eget rekord.
5 .
Meddela alla berörda tredje parter av din medicinska POA , inklusive din läkare , din hälsa försäkringsbolag och din nära anhöriga . Var noga med att ge var och en av dem med sitt eget exemplar av den medicinska POA att undvika komplikationer i framtiden .

tips och varningar


 • Om du inte utse en medicinsk POA och du inte kan göra medicinska beslut på egen hand , är dina närstående ofta ombedd att göra det . För många människor är detta bra . Detta kan dock vara problematiskt om du är singel , änka /änkling eller gift med någon oförmögen att göra medicinska beslut för dig . Till exempel, om du är en änka med flera barn som har olika idéer om vad du skulle vilja, kan det vara svårt för den medicinska personalen att avgöra vem som är tänkt att göra besluten. I fall som detta, är en medicinsk POA nödvändigt om du vill för att undvika förvirring.
 • En medicinsk POA måste skapas och undertecknas Även om det viktigaste är mentalt kompetent eller det kan kullkastas av juridiska skäl. Om den person som behöver en medicinsk POA representant inte är mentalt kompetent att utse en måste andra rättsliga förfaranden undersökas, bl. a. conservatorship.


 • Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:hormonbehandling för att bli gravid

  Relaterade artiklar


 • hur man hanterar anfall hos barn
 • hur man vet vad man ska fråga din kirurg innan mastektomi
 • vad har kontroll placebo p-piller ?
 • hur man använder en baby termometer
 • hur vi ska utbilda preschoolers om att äta hälsosamt
 • hur man ska äta rätt under klimakteriet
 • sätt att hjälpa barn sova
 • varför grupp sjukförsäkring är viktigt
 • hur man kan minska en feber
 • hur man ansöker om militär funktionshinder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com