det bästa man kan göra för barn eller barns feber

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-01-13
Feber är kroppens reaktion på en infektion . Kroppen höjer sin termostat för att bekämpa off inkräktande bakterier . Feber i sig är inte skadligt om det når mycket höga temperaturer ( 106 grader eller mer ) . Vid behandling av ett spädbarn eller barn med feber , fokusera på att lindra obehag och behandla orsaken till feber , inte feber själv

Temperatur

Ta ett spädbarn eller unga barn temperatur rektalt eller under armen ( armhålan ) med ett glas termometer . Digital och örontermometrar kan också användas men är något mindre exakt. Ett äldre barn kan också använda en oral termometer placeras under tungan . Skriv ner temperaturen och den tid det togs . Oral , rektal och armhålan temperaturer är alla lite olika . Spela in den faktiska temperaturen och den metod som används för att ta den . Försök inte att lägga till eller dra ifrån grader för att kompensera för mätning teknik du använder .

Barnläkaren

Tänk på att feber är en naturlig , sund reaktion på en sjukdom och är vanligtvis inte en nödsituation . De flesta feber hos barn kan behandlas hemma och inte kräver ett omedelbart samtal med läkaren . Ring eller sida din läkare om ditt spädbarn är under tre månader gammal och har feber på 100 grader eller mer , om ditt barn i alla åldrar har feber av 104 grader eller mer som inte svarar på febernedsättande läkemedel, om ditt barn är halta , likgiltiga eller gråta otröstligt under lång tid , eller om din intuition säger något är allvarligt fel med ditt barn . Dessa kan vara symtom på en allvarlig infektion. Också ringa din barnläkare om ditt barn inte förbättras inom tre dagar .

Orsak

Mest feber orsakas av virus som förkylning, influensa och vattkoppor , eller bakterieinfektion som öroninfektion , STREP hals och urinvägar infektion . Barnsjukdomar kan också orsaka låggradiga febrar . De flesta virus kommer att köra sin kurs i ungefär tre dagar utan någon annan behandling än komfort åtgärder . Bakteriella infektioner kan behöva antibiotikabehandling . Iaktta ditt barns symtom och rapportera dem tillsammans med feber data om du ringer din läkarmottagning.

Behandling

Behandla inte en feber helt enkelt därför att barnet har feber . Om febern är mindre än 104 grader , låt den göra sitt jobb med att bekämpa infektioner om inte ditt barn känner sig olycklig . Unna ditt barn att hjälpa honom känna sig bekväma , inte för att få feber nere till det normala. Behandla en feber över 104 grader eller ett eländigt barn med lägre feber genom att ge paracetamol eller ibuprofen . Dessa mediciner kommer att minska feber av två eller tre grader ( vanligen inte hela vägen ner till normal ) och hjälper barnet att må bättre . Paracetamol kan ges var fjärde timme . Ibuprofen kan ges var sjätte timme , håller längre , och ibland är mer effektivt för högre feber . Om paracetamol eller ibuprofen inte fungerar tillräckligt bra eller slits av för snabbt , man kan växla mellan två läkemedel , vilket ger en var tredje timme . Om barnet kräks och inte kan hålla nere peroral medicinering , ge paracetamol i ändtarmen stolpiller form . Aldrig ge aspirin till ett barn 12 års ålder eller under eftersom det kan orsaka Reyes syndrom .

Överväganden

Ge barnet ett ljummet ( inte kallt ) bad för att minska feber . Gör detta endast efter att ha gett paracetamol eller ibuprofen och låta medicinering tid att arbeta . En cool bad utan febernedsättande medicin kan orsaka frossa och öka feber . Använd aldrig alkohol på barnets hud för att minska feber som alkohol kan absorberas genom huden . Håll barnet klädd lätt att låta värmen att fly . Ge mycket sval vätska för att hjälpa till att minska feber och förhindra uttorkning .

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:fetma och Parkinsons sjukdom

Relaterade artiklar


 • Hur hCG stiger ?
 • överskott gaser i magen hos barn
 • hur man kan stoppa en blodig näsa, snabb
 • hur man får vacker hy som inte kostar dig stora pengar
 • Lupron behandling för tumör i livmodern
 • hur man förbereder ett hem rättsmedel för en täppt näsa
 • patientens roll advokat
 • När ska träffa en läkare om njure stenar?
 • hur mål som sattes upp
 • klimakteriet och oregelbundna menstruationer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com