hormonbehandling för att bli gravid

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-01-01
Hormoner spelar en avgörande roll i befruktningen . Par som har svårigheter att bli gravid bör överväga att genomgå hormon tester för att avgöra om otillräcklig hormonnivåer kan orsaka infertilitet . Utvecklingen i hormonbehandling kan öka chansen för befruktning ett barn om en hormonell obalans eller brist finns

Förstå Fertilitet

könsorgan är inte de enda faktorer som befruktning . Hormoner reglera dessa organ , stimulera smörjning och frisättning av ägg . Om könshormonerna inte släpps i tillräckliga mängder eller vid rätt tidpunkt , kan infertilitet resultat . Av särskild betydelse är de gonadotropiner , som reglerar utvecklingen av könsorganen och produktionen av spermier och ägg . Två gonadotropiner är särskilt viktiga för befruktningen . mänskliga follikelstimulerande hormonet ( hFSH ) och luteiniserande hormon (LH )

hFSH

Mänskliga follikelstimulerande hormonet ( FSH ) stimulerar utsöndringen av östrogen och är särskilt viktig för kvinnor . Det orsakar hårsäckarna av äggstockarna att mogna och bidrar till menstruationscykeln. Det uppmuntrar också utvecklingen och produktionen av spermier hos män .
hFSH släpps i stora mängder under de första 13 dagarna av en kvinnans menstruationscykel . Kvinnor som upplever infertilitet kan öka chanserna till graviditet genom att ta tillskott av FSH . Dessa är tillgängliga genom recept och är vanligtvis injiceras .

LH

luteiniserande hormon (LH ) orsakar utsöndringen av testosteron , progesteron och estradiol , som alla är väsentliga för reproduktion . Hos män bidrar testosteron till spermieproduktionen. Hos kvinnor är progesteron behov under hela graviditeten . Om LH är bristfällig , kommer dessa viktiga hormoner inte att släppas i tillräckliga mängder .
LH finns även på recept, och måste också injiceras . LH injiceras vanligtvis runt den 11: e dagen i kvinnans menstruationscykel för att sätta igång ägglossningen.

Kisspeptin

Nya studier har visat att ett hormon som kallas kisspeptin spelar en viktig roll i den reproduktiva cykeln , särskilt för kvinnor . Professor Allan Herbison vid universitetet i Otago , ledare för en studie från 2008 på sig rollen som kisspeptin i fertilitetsbehandling , uttryckte optimism om hormonet framtida utveckling och användning . "Detta är ett spännande konstaterande , eftersom människor har försökt att ta reda på exakt hur hjärnan kontrollerar ägglossningen i mer än 30 år . Detta arbete nu avslöjar en viktig länk i hjärnan kretsen ansvariga . " Forskare studerar fortfarande hormonet potentiella användningsområden i hormonbehandling.

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:hur man kan stärka Kegel muskler hos män

Relaterade artiklar


 • hur du skyddar dig vid förkylning och influensa säsong
 • orsaker till viktminskning från influensa
 • vad man ska ge ett barn att dricka när han har influensa
 • hur pumpen att förmå labor
 • Vilka funktioner i vadmuskeln?
 • svåra magkramper hos barn
 • Hur du tar ut en spillra
 • hur du tar bort stygnen
 • devolopment graviditeten
 • Hur konvertera höra testresultaten till en graf
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com