metoder att bli av med en förkylning i ett småbarn

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-01-30
Få saker är värre än att behöva klara av ett barn lider av en otäck förkylning. Men i de flesta fall har en kall bara ha sin gång. Det bästa du kan göra är att göra ditt barn bekvämt i väntan på viruset att skingra

Trängsel

För att lindra symptomen av. överbelastning i din tulta, börja med att använda en förgasare eller en luftfuktare. Detta bidrar till att rensa näsan och brösthålan, vilket gör andningen lite lättare. Småbarn är i allmänhet inte kan blåsa sin näsa, så använd en glödlampa spruta för att suga ut slem.

Smear mentol gnugga på ditt barns bröst och under näsan för att bryta upp slem och minska trängseln. Ett antal bad produkter på marknaden har också förångning kvaliteter som kommer att underlätta en del av ditt barns symptom. Du kan också släppa några näsdroppar i näsan flera gånger om dagen till stöd för att klara upp trafikstockningar.

Det finns over-the-counter förkylning och influensa mediciner kombination tillgänglig, är de inte rekommenderas för användning hos barn under 6 års ålder. I själva verket var de flesta förkylning och influensa produkter för barn under 2 år drog från butikshyllorna under 2007 och har sedan dess märkt av de flesta barnläkare som osäkert och ineffektivt.

Värk

Värk och smärta från en kall kan göra ditt barn mer eländig än något annat . För en halsont , ge honom lite varm äppeljuice med mycket honung som kommer päls halsen och lindra värk . Ett varmt bad kan hjälpa till att undanröja kroppen värker . Vid svårare smärta och värk, ge ditt barn en dos av barn paracetamol eller ibuprofen , som säljs under varumärkena Barnens Tylenol och Barnens Motrin . Dessa mediciner är inte detsamma som deras förkylning och influensa kombination motsvarigheter ; följa åldersgränsen instruktionerna på förpackningen eftersom den inte rekommenderas för barn under 2 år att använda dessa produkter , de kan behöva Infant Tylenol eller Infant Motrin istället .

Fever

När kämpade ner en kall, många småbarn kommer att utveckla en låg feber, som är en kroppstemperatur på 99 till 100,9 grader Fahrenheit. Om inte febern gör ditt barn mår sämre, försök att avstå från att behandla det, som låggradig feber hjälpa till att avvärja infektioner. Vissa småbarn kan utveckla en högre feber på 101-103,5 grader, vilket också är vanligt i virusinfektioner som förkylningar. För dessa högre temperaturer, ge ditt barn lämplig dos av paracetamol eller ibuprofen. Kombinera dessa läkemedel med tillämpning av ett ljummet bad och /eller en kall trasa på barnets panna för att få feber ned snabbare.

Om du barn har en långvarig feber på 104 eller högre, som inte kommer att bryta även efter medicin ges, ring din barnläkare för vidare provning och analys. Detta kommer att utesluta eventuella bakomliggande förhållanden som kan vara orsaken till förkylningsvirus att dröja kvar i kroppen.

Uppsöka läkare

Om förkylningssymptom fortsätter att förvärras eller kvarstår eller kylan varar i flera dagar eller mer, göra en möte med din barnläkare för ytterligare tester.

Previous:nothing Next:rättsmedel för spädbarn gas smärta

Relaterade artiklar


 • Hur du tar ett bad efter förlossning
 • hur man får barnen att ta omega fiskolja 6
 • hur du får ditt barn att äta grönsaker
 • hur man kan föra ditt blodsocker nivå ner
 • hur man undviker vätskeansamling i senare delen av graviditeten
 • översyn av klimakteriet behandlingar
 • När ska man börja göra cellprov
 • när du ska ta ett spädbarn på sjukhus för en feber ?
 • är vattenmjukgörare säkra för barn ?
 • hur man skall avgöra den bästa tiden att genomgå en hysterektomi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com