boniva effekt på ögonen

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-02-20
Boniva är en receptbelagd medicin som behandlar osteoporos hos kvinnor i klimakteriet . Den saktar benförlust medan medhjälp i bildandet och stärkandet av benmassa . Det är en del av en grupp läkemedel som kallas Bisphonphonates . Som med alla mediciner man kan vara både positiva och negativa effekter från att ta boniva . Den kan tas antingen som en gång dagligen tablett eller genom en injektion

Eyes

Drugs. com listor rodnad och svullnad i ögonen som en vanlig biverkning av att ta boniva . Enligt webbplatsen Medline Plus , synförändringar och ögonsmärta eller svullnad kan vara ett tecken på en allvarlig biverkning av det injicerade versionen av läkemedlet . Kontakta din läkare omedelbart om du upplever något obehag i ögonen efter att ha tagit boniva .

uveit och Scleritis

Bisfosfonater kan förknippas med både uveit och scleritis som är tillstånd som orsakar inflammation i ögonen . Symtom är vanligtvis svår smärta i ögonen , dimsyn , ökat tårflöde, röda på den vita delen av ögat och ljuskänslighet . Om du upplever någon av de uppräknade symtomen träffa en läkare omedelbart , och han kan ändra eller avbryta din receptbelagda att boniva .

Andra allvarliga biverkningar

Andra allvarliga biverkningar av både injiceras och tablett former av boniva kan vara käken, tandlossning , svullet tandkött , bröstsmärtor , andningssvårigheter , svår led-eller muskelvärk , smärta vid sväljning och-eller halsbränna .

vanliga biverkningar

Enligt den officiella boniva hemsida och Drugs. com vanliga biverkningar av boniva är diarré , smärtor i bihang , orolig mage , influensaliknande symtom , kräkningar , huvudvärk och rodnad vid injektionsstället om injektioner används

Varning

Från Boniva. com . " Du ska inte ta boniva om du har låg kalciumhalt i blodet kan inte sitta eller stå i minst 60 minuter , har en svår njursjukdom . " Kontakta alltid din läkare om du har frågor om boniva , osteoperosis eller andra medicinska problem.

Previous:nothing Next:vad är navelsträngsblod användas för i vården ?

Relaterade artiklar


 • kan du bestämma könet på ett barn innan 20 veckor?
 • hur förklarar stöd till barn
 • är en generisk variant av SINGULAIR finns nu ?
 • vad är orsakerna till onormala celler från ett cellprov ?
 • hur mycket järntabletter bör en kvinna ta ?
 • alternativ cancerbehandling med näringsämnen
 • hur man får en försäkring som täcker kirurgi för viktminskning
 • den bästa helande mat för prostatan
 • tester för occipital migrän
 • hem rättsmedel för psykisk forgetfullness under klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com