hur man kan hjälpa en mamma med förlusten av ett spädbarn

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-02-23
Handskas med förlusten av ett barn kan vara ett förödande slag och en som är svår att övervinna . När du är en familjemedlem eller vän till en mor att gå igenom en sådan fruktansvärd upplevelse , ibland är du inte riktigt vet hur man hjälper . Det finns inga ord för att mildra sorg och vemod mamman sannolikt upplever , så hur vet du det bästa sättet att gå vidare i en sådan situation ? Det hela börjar med att helt enkelt vara närvarande och lyssnande . Detta är nyckeln till att hjälpa en mamma med förlusten av ett spädbarn
1 .
låna henne ett öra att prata om sina känslor . Hon får inte vara öppen för att prata och det är bra . Men låt henne veta att du är tillgänglig om hon vill prata om vad känslor hon upplever när det gäller förlust . Många mödrar till spädbarn känner en överväldigande känsla av skuld efter förlusten av ett barn , andra kan känna ilska eller frustration. Oavsett vad hon upplever , låt henne ventilera och få sina känslor ut .
2 .
Erbjud dig att hjälpa till med service arrangemang . Förlusten av ett barn påverkar även de som inte var släkt med honom , så ordna en tjänst är bara så mycket svårare för mamman . Erbjud din hjälp på alla sätt , från planering till att arbeta direkt med begravningen hem att informera familjemedlemmar och vänner om service detaljerna till shopping för en begravning klänningen till den avlidne barn , hjälper någon börda du kan ta bort av modern henne genom denna processen .
3 .
hindra henne från att bli överväldigade med väl wishers . Ofta , efter förlusten av ett barn , familj , vänner , medarbetare och grannar känner behov av att hjälpa till på alla sätt de kan . Däremot kan ett regelbundet inflöde av besökare gör en sörjande mor att känna ännu mer imponerad . Ställ nu upp timmar för någon som inte är familj och hålla fast vid det . Den sörjande modern behöver tid för att vila , fånga upp ärenden och försöka hitta ett sätt att plocka upp bitarna .
4 .
erbjudande att gå med henne till en stödgrupp för sörjande föräldrar . En stödgrupp är ett bra sätt att lära sig leva med din sorg och hur man kan övervinna det , särskilt till föräldrar som kämpar med förlusten av ett spädbarn . Däremot kan hon känna tveksamma till att gå ensam . Erbjudande att gå med henne . Uppmuntra henne att berätta sin historia och band med människor som upplever samma känslor som hon är .
5 .
Bistå med andra syskon eller familjemedlemmar. Om hon har andra barn eller familjemedlemmar för vilka hon tillhandahåller regelbunden vård , att hjälpa henne ut en stund tills hon får på sina fötter. Det kan vara utmanande att arbeta genom din sorg över förlusten av ett barn samtidigt som man försöker ordentligt hand om andra barn på samma gång , som också arbetar genom sin sorg över förlusten . Om du kan , ta över några av hennes föräldraansvar tills hon är åtminstone tillräckligt stabil för att göra det själv , om hon är OK med det .


Previous:nothing Next:hur du lagrar vitamin B12 injicerbara

Relaterade artiklar


 • livsmedel som minskar testosteron
 • hur du kan trösta en irriterad vaccinationsstället
 • hur man hanterar smärtan under förlossningen
 • Så här hjälper du självmordsbenägen tonåring
 • hur man kan öka ett barns aptit
 • nivåer av testosteron för kvinnor
 • perifer nervsmärta hos barn
 • allergier och problem beteende hos barn
 • hur att glöda med lycka
 • fetma och Parkinsons sjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com