hur man kontrollerar huvudlöss

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-02-14
Enligt Mayo Clinic , är huvudlöss en vanlig åkomma bland skolbarn , andra bara en vanlig förkylning. Huvudlöss är parasiter som livnär sig på blod i hårbotten och enkelt överförs genom personlig kontakt eller genom kontakt med föremål den smittade personen har använt på huvudet . Tvärtemot vad många tror , att man har huvudlöss inte oskäligt hygien bland de drabbade personerna

Du behöver : .
Medicated schampo eller lotion
. Fine tand kam .
Vakuum.
Plastpåsar med sälar .

Control huvudlöss


1 .
Använd en over-the-counter medicinering . Schampo som behandlar huvudlöss finns i större återförsäljare och droghandel . Leta efter ett schampo som innehåller pyrethrin eller permetrin . Följ anvisningarna på flaskan för maximal effektivitet . Flera behandlingar kan behövas för att eliminera problemet. Enligt Mayo Clinic , har vissa former av huvudlöss blivit resistenta mot over-the-counter behandlingar .
2 .
Begär ett recept schampo eller lotion från din läkare. De receptbelagda behandlingar har olika ingredienser än sina OTC- motparter och kan fungera bättre mot vissa former av huvudlöss som är resistenta mot pyrethrin och permetrin . Använd recept schampo eller lotion enligt anvisningar från läkare eller apotekspersonal.
3 .
Använd en fin tand kam att borsta igenom vått hår . Separera håret i mindre delar . Början på hårbotten , borsta igenom vått hår . Var noggrann med kamning varje avsnitt för att ta bort löss från hårbotten och hår . På grund av ingredienserna i både över disk och recept regementen , är detta den metod som föredras av läkare för barn under två år .
4 .
Rengör ditt hem och alla personliga tillhörigheter för att förhindra en återkommande infektion . Tvätta någon produkt som kan tvättas i varmt vatten. Om försändelsen inte kan tvättas , förslut den i en plastpåse i 72 till 96 timmar . Detta kommer att döda löss och förhindra att lössen ägg från progression . Torka ner alla ytor och mattor vakuum , mattor och klädsel . Om den smittade personen har varit i bilen , vakuum alla ytor på bilen också.

tips och varningar


 • Om barnet är i skolan eller dagis situation , informera lärare eller vårdgivaren av situationen . Detta gör det möjligt att rengöra och vakuum deras anläggning samt i ett försök att förhindra spridning av huvudlöss till andra barn i samma rum eller anläggning .


 • Previous:nothing Next:hur man talar med barnen om droger och alkohol

  Relaterade artiklar


 • alternativ behandling för cystor
 • preventivmedel och rökning risken i unga kvinnor
 • acidophil att behandla svampinfektioner
 • polycystisk njursjukdom hos barn
 • Hur du använder feng shui för att skapa välstånd
 • hur man använder pearlcium
 • hur man kan planera för gastric bypass kirurgi
 • hur man väljer en förlossningsläkare
 • hur man vaknar utan alarm
 • Vilka är de behandlingsalternativ för bipolär II ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com