vad som är rätt kudde som ska användas för nacksmärta ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-02-26
Nacksmärta är ett tillstånd som negativt påverkar ditt dagliga liv , och kan hänföras till att sova på fel kudde . Huvudvärk , sömnlöshet , snarkning och trötthet är alla kopplade till nacksmärta . Att välja rätt kudde kan vara en utmaning , de är personliga och måste följa en persons sömnvanor

Du behöver :
hand sanitizer
. . Desinfekterande servetter eller spray .
Gummihandskar .

Support

Lindring nacksmärta görs när ryggraden är placerad i naturlig anpassning , även kallad neutralläge . Oavsett om du sover på rygg eller på sidan , bör din ryggrad vara i en rak linje från nacken till svansen ben . Kuddar bör ge gott stöd för att hålla nacken i en rak linje . En kudde som är för tjockt så kommer ditt huvud att stiga , tunna kuddar orsaka huvudet för att sänka . Båda skapar onödig påfrestning på din ryggrad och omgivande muskler som orsakar nacksmärta . Be någon att observera dig som du lägger på din säng med din kudde . Det är mycket lättare att avgöra om din ryggrad är helt i linje med hjälp av en vän . Om de inte kan dra en rak linje i nacken och ryggraden, din kudde är inte tillhandahålla lämpligt stöd .

Mage Sleeping

Natural anpassningen inte kan uppnås när en person sover på mage . Huvudet är fortfarande vände sig till ena sidan för en längre tid , att sätta press och stress på halsen . Mage sover kan förvärra huvudvärk , migrän och öka frekvensen av styvnackade . Försök att sova på rygg eller sida , kramas en kropp kudde för att replikera känsla av mage sover .

var du kan köpa en kudde

Välj din kudde kan vara en överväldigande upplevelse . Varuhus, specialbutiker , läkare kontor och kiropraktorer säljer alla kuddar . När shopping för en kudde , ta en kompis att hjälpa till med att fastställa korrekt justerad . Varuhus är ett bra ställe att börja eftersom de flesta har sängar på displayen så att du kan ligga ner och testa kudden .

Sleep Position

Tänk vilket läge du sover oftast . Välja en kudde för att testa i ett varuhus kommer att vara en trial and error process . Tillbaka slipers bör välja en kudde som gör att vikten på huvudet för att absorbera i kudden , sätta i nacken och ryggraden i naturliga anpassningen . Side slipers kräver en kudde som stöder nacken och fyller gapet mellan axeln och sängen . För folk som sover i flera positioner , testa kudden i varje position och se till att den passar för din situation

vad man ska undvika

Undvik kuddar med fjädrar . de ger tillräckligt stöd till naturlig anpassning av ryggraden . Viktigast när du handlar för en kudde , se till att du är bekväm och samtidigt skapa tillräckligt med stöd och naturlig anpassning . Uppnå detta mål och det blir irrelevant vad andra material kudden kan vara tillverkade av . Rådgör med en läkare eller kiropraktor om din smärta och spinal hälsa .

Previous:nothing Next:tecken och symtom på graviditet eller klimakteriet

Relaterade artiklar


 • hur man förstår alternativa örter för ödem
 • enkel information om system för den mänskliga kroppen
 • normal sköldkörtel sortiment under graviditeten
 • vad man ska ge en 2-åring med influensa?
 • Så för att lindra menstruationskramper
 • alternativ till konventionella KLL leukemibehandlingen
 • förklaring av glasögon recept
 • lättnad för neuropati bensmärta
 • hur man kan hjälpa svullnader under graviditeten
 • ultraviolett ljus terapi för nässelfeber
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com