Amerikanska Röda Korset första hjälpen grunderna

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-03-18
Första hjälpen är den inledande vård som tillhandahålls i samband med att någon blir skadad eller insjuknar före specialiserad medicinsk behandling kan komma fram eller lämnas . Ofta är första hjälpen allt som krävs för att behandla mindre skador och sjukdomar . Första hjälpen kan utföras av vem som helst med minimal utrustning . Det är relativt enkelt att lära sig , med många första hjälpen kurser på sjukhus och myndigheter . Men den enkla tekniker har potential att bli livräddande

brännskador och skållning

Skillnaden mellan brännskador och skållning är att de förstnämnda orsakas av en torr hetta och den senare orsakas av en våt värme ( vanligen förknippas med ånga brännskador ) . Syftet med första hjälpen för brännskador och skållning är att stoppa brännande känsla, lindra smärta och minimera risken för att det öppna såret blir infekterat .

rinnande kallt vatten över brännskadan i ca 10 minuter bör hjälpa till att stoppa den brinnande och lindra tillhörande smärta . Alla smycken och andra metallföremål i närheten av bränna webbplatsen också skall strykas eftersom metall leder värme och det kommer bara att bidra till att intensifiera brinna . När såret har svalnat , bör den täckas för att hålla den från att exponeras för luft och riskerar infektion . Detta kan göras genom att täcka den med allt från rena trasor till plastfolie .

Shock

Shock resultat från en dramatisk minskning av en persons blodtryck och är oftast tydligt av den sjukes hud blir blå-grå och blir mycket kallt . Syftet med första hjälpen för chock är att underlätta cirkulationen i offrets kropp samtidigt som de får honom till professionell vård på ett sjukhus .

Det första steget är att behandla några synliga skador på den person innan man fokuserar på att behandla för chock . Offrets ben bör höjas och åtsittande kläder ska lossas för att uppmuntra cirkulation . De bör också hållas varm , eftersom detta kommer också att uppmuntra omlopp .

Stings

insektsstick bör tas bort så fort som möjligt genom att skrapa ut det från under huden med hjälp av trubbiga kanten på en kniv eller ett kreditkort . Gör inte det vanliga misstaget att använda pincett för att plocka den från huden eftersom det är troligt att en del av udden kommer att fångas under huden och orsaka infektion . Du kan minska svullnad genom att tillämpa isvatten eller isbitar till det drabbade området .

Maneter svider bör neutraliseras genom att tvätta stucken området i ättika eller salt vatten , neutralisera grundläggande egenskaper för sting . En lätt komprimering bandage bör tillämpas över stucken området om möjligt och is bör tillämpas på det drabbade området för att minimera svullnad . I varje fall där någon är stack , bör du vara medveten om möjligheten att offret kommer att gå i anafylaktisk chock från allergier till sting giftet .

Cuts

nedskärningar är den vanligaste skadan , och har potential att vara mycket farlig. Börja alltid med att inspektera den skurna för att avgöra hur allvarlig skadan är. Om snittet är ett djupt skärsår, stadigt men försiktigt tryck. Det är idealiskt att använda en ren och torr trasa för detta ändamål. Söka professionell medicinsk hjälp vid stygn behövs.

Mindre nedskärningar kan behandlas hemma. Rengör området med vatten, saltlösning eller väteperoxid. När snittet är ren, tillämpa en antibiotisk salva till snittet. Detta kommer att bekämpa infektioner, minska ärrbildning och hjälpa skära läka snabbare. Slutligen, fäst ett plåster eller linda in i gasbinda. Byt förbandet dagligen.

Previous:nothing Next:sätt att sluta nikotin

Relaterade artiklar


 • ADHD terapi och Ritalin
 • barn hjärtsjukdom
 • tecken på en bronkial infektion
 • prostatit beror på hemorrhoidopexy
 • fetma och Parkinsons sjukdom
 • hur ta reda på om du är gravid innan menstruationscykeln
 • hur man ska förstå klimakteriet
 • vad är kall frossa när sjuk ?
 • när man ska ge Tylenol för feber ?
 • hur man använder albuterol under amning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com