Graviditet och svårigheter med kontakter

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-03-26
Problem med dina kontakter får inte vara en välkänd biverkan av graviditeten , men det är en relativt vanlig en . Tyvärr , eftersom graviditeten är en kortsiktig skick det inte finns alltför många behandlingsalternativ , men det finns några sätt att få lite lättnad

Torrhet

Den största orsaken dina kontakter kan störa dig under graviditeten är att ögonen har blivit torra som en följd av förändringen i kroppens hormoner . Torra ögon knyta kontakter obehagligt och svårt att bära .

Vision

Vätskeretention kan orsaka dina ögon att svälla något och kan orsaka mindre förändringar i hornhinnan, som påverkar din syn och orsakar dina kontakter för att plötsligt inte fungera lika bra . De förändringar i synen bör endast vara tillfälliga och försvinner strax efter att du föda .

andra ögat villkor

graviditet kan leda till andra ögonsjukdomar ändra , göra symtomen förvärras eller , i fråga om glaukom , möjligen genom dem bättre . För diabetiker kan ögat fartyg bli skadad på näthinnan , och detta villkor är ofta förvärrats under graviditet . Dessa frågor bör övervakas av läkare och kan påverka din kontakt användande .

Relief

Ögondroppar kan användas för att hjälpa till med lindring av torra ögon , men kontakta din läkare först för att se till att de är säkra för användning under graviditet . Du kanske vill sluta använda dina kontakter och bara bära glasögon eller använda kontakter för kortare perioder . Om din syn är ett stort problem , kanske du kan få ett nytt recept för användning under graviditet , men din läkare kommer att besluta om detta är ett alternativ .

Försiktighetsåtgärder

Vissa symtom kan indikera ett större problem , som i havandeskapsförgiftning , som ibland kan orsaka förändringar i ditt synfält . Om du upplever dubbla eller dimsyn , synförlust , eller om dina ögon blir känsliga för ljus eller om du ser ljus eller blinkande i ögonen , kontakta din läkare omedelbart för att kontrollera att allt är OK .

Previous:nothing Next:är det normalt att bebisar att tappa hår i bakhuvudet ?

Relaterade artiklar


 • ultraviolett ljus terapi för nässelfeber
 • hur man kan engagera er familj i en halvtid stretch
 • Hur man använder en kvicksilver termometer flerspråkig
 • hur man berättar familjen om graviditet
 • hur du lagrar vitamin B12 injicerbara
 • hur man vet näringsbehov för ditt barn
 • hur man sterilisera borstar för löss
 • Hur krympa en mjälte
 • klimakteriet och oregelbundna menstruationer
 • är ett Pap-test som krävs efter en hysterektomi?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com