alm allergi bota

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-03-13
Pollen från almar kan orsaka allergiska symptom när pollen inhaleras. Om du är allergisk mot alm pollen, bör du se en allergolog att behandla allergi. Förutom att behandla din allergi, finns det sätt att du kan förhindra pollen alm från att orsaka symtom

Undvik Elm Tree Pollen

Undvik att utsätta dig för alm pollen. Läs om när alm pollensäsongen förekommer där du bor och undvika att utsätta dig för pollen under de höga pollen räkna säsong. Se till att hålla ditt hus och fönster stängda bil och undvika utomhusaktiviteter under hög räkna alm pollen dagar. Du kan bära en pollen mask när du måste gå ut. Ta bort din pollen-belagda kläder och ta en dusch när man kommer inomhus. Tvätta håret på kvällarna på hög pollen alm dagar före sänggåendet så att du inte överför pollen till din kudde och andas in den. Om du har en hund eller katt som går utomhus, se till att hålla den ren och badade för att förhindra pollen alm samlas på möbler, och låt aldrig ditt husdjur sova i sovrummet. Tvätta ur bihålorna och näsan varje natt med koksaltlösning sprayer och sköljningar för att avlägsna pollen alm från bihålorna.

Immunterapi

Få okänsliggjorda att alm pollen genom immunterapi, eller skott allergi. Din allergolog behöver först fastställa att pollen alm orsakar dina allergiska symtom. Detta görs med en hud-pricktest eller andra blodprov. Om allergi bekräftas, kommer allergolog förbereda injektioner av alm pollen och förvalta dem under ett antal år i gradvis ökande doser. Du kommer att bygga immunitet till alm allergen över tiden .

Mediciner

Använd cromolyn natrium nässpray , inhalatorer och ögondroppar för att bestryka dina luftvägar och förhindra alm symtom träd allergi uppstår . Använd Astelastine nässpray , ett antihistamin som blockerar histamin från att ge ut i kroppen när du utsätts för alm pollen . Använd en leukotrien modifierare som Singulair för att stoppa den allergiska reaktionen att alm pollen innan den inträffar. Ansök nasala kortikosteroider spray för att förhindra att inflammation i bihålorna som orsakas av alm pollen .

Previous:nothing Next:hur man byter från man till kvinna med hormoner

Relaterade artiklar


 • drogmissbruk effekter på ett nyfött
 • hur man mäter längden på en promenadkäpp
 • Hur lång tid tar det för födelsekontroll att smälta ?
 • mul smärta information
 • hur vi ska utbilda preschoolers om att äta hälsosamt
 • hur ta reda på om du är gravid innan menstruationscykeln
 • vad är en dålig cellprov ?
 • hur man förstår hormonersättningsterapi
 • hur man kan stoppa hicka
 • hur man övning med en kettlebell
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com