att bota dålig infestationer av huvudlöss

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-03-30
Bara tänka på huvudlöss gör att de flesta huvuden klia. De är jobbiga, men även en allvarlig löss angrepp kan klaras upp. För att komma igång, investera i en bra luskam. Äggen storlek vallmofrön, och även de vuxna är inte större än sesamfrön, så en fintandad vanlig kam inte kommer att få ut dem. Dessutom ignorera alla huskurer. Folk kommer att säga att du ska lägga alla möjliga tokiga saker på barnens huvuden, från majonnäs till fotogen, men din bästa insats för att ta bort huvudlöss är ett bra anti-lice schampo, och att följa några andra strategier.

Du behöver :
Löss-dödande schampo
. Handdukar.
Luskam.
Plast säng väskor .
Tvättmaskin och torktumlare.
Tvättmedel.
Plast soppåsar.
Dammsugare med slang bilaga.


1 .
Tvätta håret på alla i ditt hushåll med löss-dödande schampo . Följ tillverkarens instruktioner exakt . Om du har använt en 1 procent pyrethin eller permathrin lösning utan resultat , kan du behöva gå till en 5 procent lösning . Att läsa etiketten kommer att ge dig koncentrationen information .
2 .
Dry varje persons hår med en ren handduk , och sedan lägga handduken omedelbart till en tvättmaskin full med varmt vatten .
3 .

Kamma igenom allas hår , en åt gången , med en luskam . Om du kan göra detta utanför , ännu bättre . Koncentrera dig på områden bakom öronen och särskilt i nacken , och ta din tid. Detta bör ta minst en timme per capita . Löss inte kan hoppa eller flyga , spred de genom fysisk kontakt eller dela infekterade objekt , så så länge okammad familjemedlemmar håller sig på avstånd tills alla är gjort , ingen ska få angripas igen .
4 .
Ta bort alla sängkläder och tvätta det i varmt ( minst 130 grader Fahrenheit ) vatten och torka den på hög i minst 20 minuter . Löss lever inte länge om de inte på en människa , men det är bäst att vara säker .
5 .
Tvätta alla kläder som nyligen har slitna i varmt vatten och torka den på hög , om den inte kan tvättas , placera den i plastpåse , stäng påsen ordentligt och ta kläder till kemtvätten .
6 .
Placera alla uppstoppade djur i plastpåsar och stänga dem ordentligt . Lämna dem i påsar för minst två veckor .
7 .
Tvätta alla kammar , borstar , leksaker hår och hattar i tvättsprit eller löss schampo , eller kasta och ersätta dem .

8 .
Dammsug alla mattor och stoppade möbler , inklusive platser i bilar . Tvätta avtagbar bilklädslar i varmt vatten och lägg dem i torktumlaren i minst 20 minuter med högt .
9 .
Gå över alla huvud med luskam varje två till tre dagar under minst två veckor efter att du såg den sista levande löss . Återapplicera lössen schampo efter 7 till 10 dagar eller enligt tillverkarens instruktioner .

tips och varningar


 • ingen panik . Du behöver inte ta hela ditt hus från varandra, en bra storstädning och att vara vaksamma om att kontrollera allas huvuden borde räcka
 • Använd inte löss schampo på barn under 2 år gammal-använd löss . kam på vått hår för att ta bort alla löss och gnetter .


 • Previous:nothing Next:hur man bygger muskler klimakteriet ton post

  Relaterade artiklar


 • hur du kontrollerar att en baby är ordentligt vaccinerade för utomeuropeiska resor
 • hur man kan hantera barn skolios
 • hur att dokumentera resultaten av en bröstundersökning
 • hur att acceptera att alkoholism är en sjukdom
 • orsaker till viktminskning från influensa
 • tidiga skeden av herpes hos kvinnor
 • hur man andas ordentligt
 • vaccin rekommendationer för nyfödda
 • hur man hittar en slutenvården program alkohol behandling
 • barnen första hjälpen kit instruktioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com