det bästa sättet att sova för att minimera snarkning

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-03-03
Om din snarkning är att hålla din make /maka upp på natten, är hon förmodligen på henne varken ut, eller kanske du reduceras till sova på soffan. Det finns vissa strategier tillgängliga för dig att prova, dock, så om det har blivit en fråga i ditt hushåll, gör ditt bästa för att avhjälpa din snarkning --- och kanske även ditt äktenskap

Sleep Strategier

En av de mest användbara sova strategier för att minska snarkning det att sova på din sida. För vissa människor, liggande på rygg uppmuntrar sina tungor för att falla tillbaka mot deras halsar, som stryper en del av sina luftvägar. Många människor kommer bara snarka om de är på sina ryggar, men vissa snarkare kommer snarka oavsett vilken position de befinner sig i. Men det kan skära ner på mängden av snarkning. Sy en tennisboll eller liknande på baksidan av din pyjamas, som kan hjälpa till att hålla dig från att rulla in på din rygg. Det kommer inte ont, men kommer att vara en liten påminnelse medan du sover för att undvika att ligga på rygg och uppmuntra dig att stanna på din sida.

Överväga att höja sängens huvudända upp några inches. Block, tegel eller en kil kan användas för att göra detta, men var noga med att se till att sängen är säker och kommer inte att ramla av hissen medan du är på den. Du kommer att behöva höja den faktiska sängen och inte bara använda kuddar för att höja huvudet. Faktum är att många människor tycker befrielse från snarkning om de blir av med sina kuddar och gå utan, eftersom det orsakar en knut i nacken och kan sätta dem i en obekväm sovställning.

innan sängen, köra en luftfuktare eller förångaren. Detta kan bidra till att undanröja nästäppa, vilket är en annan orsak till snarkning. Du kan också ta en måttligt varm dusch och andas in ångan.

Många använder nasala band medan de sover, de remsor öppna näsborrarna mer och gör att du kan andas in mer luft. Detta kommer sannolikt inte att arbeta för den som snarkar genom munnen, dock, men kan vara till hjälp för dem som är överbelastade.

Andra faktorer

Överviktiga människor tenderar att snarka oftare, så om du behöver gå ner ett par pounds, kan detta hjälpa till med din snarkning. Tala med din läkare och få på en diet och motion rutin för att hjälpa dig till en hälsosam vikt.

Allergier kan också göra snarkning värre, så om du har dem, försöka få dem under kontroll i syfte för att minimera din snarkning. På samma sätt kan förkylning och nästäppa leda till snarkning, så tvätta händerna ofta och får tillräckligt med vitamin C för att parera förkylningar. Ta väl hand om dig själv om du får en . Rökare har en tendens att snarka , så det kan vara en annan bra anledning att sparka vana .

Slutligen kan lugnande medel , såsom sömn aids och alkohol också snarkningar mer av en fråga , så skär ner på sin användning och du får se underbara resultat . Om allt annat misslyckas , boka tid hos din läkare för att säkerställa det inte finns några andra underliggande problem som orsakar din snarkning och att söka mer seriös behandling .

Previous:nothing Next:hur man kan minska bröst ömhet

Relaterade artiklar


 • hur man identifierar löss
 • Hur berätta om du är gravid när du tar p-piller
 • Hur berätta om ditt barn har en urinvägsinfektion
 • Hur kan man genomföra medicinsk fullmakt
 • hur man gör själv andas
 • hur man skriver en traditionell dödsruna
 • hur man köper medicin utomlands
 • hur man ska hjälpa de sörjande efter begravning
 • Varför är långsam viktminskning så över 40 ?
 • medicinska fakta om preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com