hur du kan hjälpa ditt barn sväljer dålig smak medicin

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-03-31
Såvida du inte är den lyckligaste förälder på jorden , har du upplevt troligen motstånd från ditt barn när de lämnar henne vissa mediciner . Hon pouts och gråter och talar om det smakar äckligt . Vanligtvis är hon korrekt . Läkemedlet kan göra anspråk på att vara tuggummi eller sprit smaksatt , men en doft kommer att berätta något välsmakande behandla väntar ditt barn i denna flaska . Du vet att du måste få henne att ta det för hennes eget bästa . Det finns sätt att hjälpa henne svälja dålig smak medicin . Här är några förslag

Du behöver : .
Kool-Aid pulver .
Kall saft .
Mjuk mat ( i.
e.
 äppelmos , pudding , etc.
).
Popsicle .

dölja Taste


1 .
dölja smaken av dålig smak medicin är förmodligen den äldsta tricket i boken , men också en av den mest effektiva också. Chill flaskan i medicin innan du fördela det . Ibland en förändring av temperaturen är precis vad som behövs för att dämpa den bitterhet och göra det mer smakligt för ditt barn .
2 .
Blanda medicin med Kool-Aid pulver . Bara ta ditt barns favorit smak av drink mix och antingen häll det i sin medicin flaska eller blanda bara en liten mängd i varje enskild dos. Likaså många apotek nu erbjuda smaksatt mix-ins för barns recept. Fråga din farmaceut om alla smaker som kan finnas tillgängliga för att lägga till ditt barns medicin.
3.
Blanda dos av läkemedlet i en kopp kylda juicer. Se till att han dricker hela kopp juice för att se han får sin fulla dos.
4.
Om ditt barn behöver att ta hennes medicin i tablettform och inte kan svälja den, anser att krossa piller och blanda pulvret med en mjuk mat som inte kräver någon tugga. Detta kan enkelt göras med äppelmos eller pudding. Kontrollera med apoteket, vissa mediciner ska inte krossas
5
Låt henne äta en glass pop precis innan administrering henne medicin. . . Den frysta behandla hjälper döva hennes tunga och smaklökar, vilket minimerar sin avsmak för medicinering.
6.
När hon väl har svalt medicinen, ge henne en kall drink på hennes val att hjälpa Tvätta smaken från hennes mun. Att tillåta henne att välja hennes "chaser" också kommer att fungera som incitament att ta medicinen.
7.
Låt honom hålla sked eller medicin kopp. Om ditt barn känner sig i kontroll är han mer sannolikt att samarbeta.
8.
Försök att förklara för ditt barn orsaken till medicin. Berätta för honom medicinen kommer att göra honom att må bättre, och han behöver ta det om han vill bli bra. Efter att han har svalt sin medicin, beröm och krama honom. Tala om för honom hur stolt du är över honom.

Tips och varningar


 • Om du befinner dig i en situation där du måste tvinga administrera ditt barns medicinering, dropp eller häll sakta på baksidan av tungan. Håll munnen stängd tills han sväljer.
 • aldrig administrera läkemedel till ditt barn medan han ligger platt på rygg, eftersom detta utgör en kvävningsrisk.


 • Previous:nothing Next:hur ta hand om en patient i hemmet

  Relaterade artiklar


 • hur man kontrollerar flytningar
 • hur man ska äta jordnötssmör under graviditeten
 • sen menopaus & graviditet
 • tidig menstruation information
 • hur du skyddar sinnet från demens
 • hur man ska värdera ADHD hos barn
 • influensa vård för äldre
 • som är berättigad till välgörenhet vård?
 • hur man bildar hälsosamma vanor
 • Hur du tar levotyroxin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com