hur man höja testosteronnivåerna

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-03-15
Testosteron är ett hormon i kroppen som hjälper till att bibehålla muskelmassa, bentäthet, röda blodkroppar, sexlust och spermier, enligt Mayo Clinic. Mellan åldrarna 30 och 40 år, börjar kroppens testosteron produktion att minska. Minskningen av testosteron kan orsaka förlust av bentäthet och muskelmassa, minskad sexlust, ökad kroppsfett, minnesförlust, och depression, enligt Mayo Clinic. Det finns naturliga sätt att höja testosteronnivåerna genom enkla livsstilsförändringar, men om ytterligare testosteron höjning behövs, är testosteron substitutionsterapi ett alternativ.
1 .
Ät en hälsosam kost . Adekvat intag av frukt och grönsaker är viktigt att kroppens hälsa och produktionen av testosteron . Även frukt och grönsaker är viktiga , orsakar en vegetarisk kost en minskning av testosteron . Hälsosamma fetter såsom omega -3-fettsyror , liksom kött , är nödvändiga för högre testosteron produktion. Protein är viktigt eftersom det stimulerar vissa hormoner i kroppen som reglerar frisättningen av testosteron. Begränsa kolhydrater och enkla sockerarter, som orsakar blodsocker att öka och produktionen av testosteron att sjunka.
2.
Tar vitaminer varje dag. Förutom vitaminer, ta extra zink tillskott. Extra zink behövs eftersom det är ett mineral som kroppen har svårt att absorbera. Den rekommenderade dagliga förbrukningen av zink är 11 mg för män och 9 mg för kvinnor. Med rätt zinkabsorption, kan folk förvänta sig att sova bättre och har förhöjda testosteronnivåer.
3.
Upprätthålla god psykisk hälsa genom att undvika stressiga situationer och att få ordentlig sömn varje natt. Vuxna behöver 8 timmars sömn, även om vissa vuxna kräva upp till 10 timmar. Stressiga situationer bör undvikas eftersom de gör att stresshormoner såsom adrenalin och kortisol, att komma in i kroppen och hämma produktionen av testosteron.
4.
Motionera regelbundet, även om måttlighet är nyckeln. För mycket motion, samt för lite, kan orsaka testosteronnivåer att minska. Övning i 45-minuters sessioner , varefter kortisolnivåer stiger , vilket orsakar testosteron produktionen att minska .
5 .
Undvik steroider för att höja testosteronnivåerna . Steroider öka artificiellt testosteron nivåer och har långvariga effekter , såsom barnlöshet och en permanent minskning av kroppens förmåga att producera testosteron .
6 .
Om din läkare upptäcker ett mer allvarligt testosteronbrist , är testosteron substitutionsterapi ett behandlingsalternativ. Endast en läkare kan korrekt bedöma testosteronnivåer i kroppen . Testning är oftast klar på morgonen , när testosteronnivåerna är störst.


Previous:nothing Next:hur man torka ut rakhyvelsutslag

Relaterade artiklar


 • hur man läka ett inåtväxande tå spik
 • hur ta reda på om du är gravid innan menstruationscykeln
 • hur man förbereder ett hem rättsmedel för en täppt näsa
 • Hur påverkar depression mediciner ett foster ?
 • hur man kan minska en feber
 • hur man ska förstå klimakteriet
 • Vårdgivaren tips för demenssjuka
 • hur man ska behandla influensa effekter dimma biverkningar hos barn
 • hur man kan förstå riskerna med att använda armarna deodorant
 • hur man kan minska nack-och ryggsmärtor från handväskan eller handväska
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com