hur man upp i vikt efter att få din första perioden

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-03-29
Kropparna av unga kvinnor går igenom stora förändringar när de puberteten som anger markerade genom att få sin första menstruation . Vanliga förändringar innefattar utveckling av brösten , viktökning i höfter , hårväxt i blygdområdet och under armarna och en snabb ökning i längd och vikt . En del unga kvinnor kan känna bestört av snabb viktuppgång medan andra kanske inte känner att deras viktökning är att hinna med sin tillväxt spurt . För dem som känner att de behöver gå upp i vikt efter debuten av sin första perioden är det viktigt att komma ihåg att äta hälsosamt .

Du behöver :
Scales
. Multi-vitaminer .


1 .
Prata med din vårdgivare om din vikt farhågor . Början av puberteten kan resultera i snabba och ibland oroande förändringar i kroppen . Ibland allt som behövs är tid för saker, som längd och vikt , för att jämna ut . Om det fastställs att du behöver gå upp i vikt , arbeta med din vårdgivare för att bestämma en lämplig målvikt .
2 .
Arbeta med din vårdgivare för att utveckla en hälsosam viktökning kost . Ät enligt matpyramiden med betoning på färska grönsaker , frukt och fullkornsprodukter , men försumma inte de andra komponenterna . Enligt US Department of Agriculture du behöver minst 2000 kalorier per dag för att stödja tillväxt som sker som en följd av puberteten .
3 .
Ät 5-6 mindre måltider varje dag i stället än de traditionella frukost, lunch och kvällsmat . Detta kommer att bidra till att hålla din energi hög under hela dagen . Hoppa inte över frukosten. Införliva hälsosamma mellanmål som är tät på näringsämnen , såsom granola bar , färsk frukt , nötter eller ost , om du behöver lägga till kalorier . Ta en över disk multi- vitamin tillägg till att du får alla vitaminer du behöver .
4 .
Lägg utöva muskelbyggande att din dagliga rutin. Du behöver minst 60 minuters motion utöver dina normala aktiviteter varje dag för god hälsa . Lägga anaerob övningar såsom styrketräning eller isometriska övningar kommer att bygga muskel som väger mer än fett och har den extra fördelen att tona kroppen .
5 .
Håll koll på dina framsteg på ett regelbundet men hemsöka inte om det. Väg in högst en gång per vecka använder samma skala , gärna i vårdgivaren kontor . Skjut gradvis viktökning i de ett till två pounds per vecka sortiment . När din målvikt är nådd , att skala tillbaka på ditt kaloriintag för att hålla vikten.

tips och varningar


 • Body Mass Index är en utmärkt guide för att bestämma din målvikt . Eftersom alla kropp , aktivitetsnivå och omständigheter är desamma, bör du arbeta med din vårdgivare att bestämma målvikt som är bäst för dig .


 • Previous:nothing Next:hur man ska hantera ischias och graviditet

  Relaterade artiklar


 • hur du utför en oktober syntest
 • bedrest övningar för graviditet
 • mäns förebyggande hälsovård
 • hur man kan hjälpa oroliga barn återta kontrollen över sina känslor
 • hur man kan förbättra nivåer av testosteron
 • effekten av muskelknutor på graviditet
 • hur man kan bli av svamp på huden
 • hur man hanterar barn med krampanfall
 • hur man sterilisera delar bröstpump
 • hur man blir en smart konsument på apoteket
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com