hur ta hand om en patient i hemmet

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-03-31
Som läkare, sjukhus och myndigheter försäkring försöka spara kostnader genom att hålla patienter från sjukhuset, har hemvård blivit en viktig del av hälso-och sjukvården. Oavsett om du tenderar att en familjemedlem med en kronisk sjukdom eller att hjälpa en vän via post-operation återhämtning efter ett par riktlinjer kan hjälpa dig att ge korrekt och fullständig vård
1.
Utbilda dig själv. Läs om patientens sjukdom, lära sig dess komplikationer och förstå hur patienten behandlas. Fråga patientens läkare för någon hjälpsam broschyrer eller annat material att läsa om sjukdomen. American Cancer Society, till exempel, har ett omfattande hemsjukvård guide featuring behandlingar och förklaringar av dussintals komplikationer.
2.
Läs behandlingen. Beroende på patientens sjukdom, kan behandlingen kräver receptbelagda läkemedel, specialiserad medicinsk utrustning (till exempel syrgas eller dropp), at-home möten och regelbundna resor till en läkare eller terapeut.
3.
Läs om recept. Veta vad varje medicin gör och när patienten ska ta dem. Läs om piller bör tas med mat eller vatten, och vet om potentiellt skadliga läkemedelsinteraktioner. Vissa over-the-counter mediciner ska inte tas med vissa receptbelagda mediciner.
4.
Kunskap om patientens diet. Vissa villkor kräver speciella dieter. Vet hur patienten måste äta, och lära sig att använda ett hem inmatningsrör om det behövs. Bekanta dig med eventuella kosttillskott, och veta om förbjuden mat. Veta när och hur mycket patienten ska äta.
5.
Kunskap om patientens schema. Schemalägga regelbundna resor till läkarmottagningen, hembesök från terapeuter och andra delar av patientens dag till dag rutin.
6.
Kunskap om patientens förmåga och begränsningar. Fråga läkaren vad patienten kan göra, vad patienten ska göra och vad patienten inte bör göra. Uppmuntra patientens förmåga verkställa krav (vissa operationer, till exempel, kräver patienterna att gå upp och gå lite varje dag) och tillåter inte vad som är förbjudet.
7 .
Know akuta åtgärder och kontaktinformation. Till exempel , om patienten väntar på transplantation och får meddelanden om organdonator , vet vem du ska ringa och de ska gå. Alltid ha till hands de viktigaste och efter kontorstid antalet primärvårdsläkare läkare och specialister .

tips och varningar


 • finnas tillgängliga. Hemvård är ett jobb med mycket krav och ansvar, och dess timmar är oförutsägbara. Medicinska akutfall hända dygnet runt , så var beredd att svara på någon timme-speciellt om du är en live -in vårdgivare .
 • hålla dig frisk. Gott om sömn kan du koncentrera dig och mår bra istället för slitna. Ett nedgånget vårdgivaren kan göra misstag och även ta med sjukdom i hemmet.


 • Previous:nothing Next:att bota dålig infestationer av huvudlöss

  Relaterade artiklar


 • hur du friska upp ert minne
 • hur man kan hjälpa någon med en kronisk sjukdom
 • Vad är en normal blodtryck behandlingen och vad är en låg blod pressue läsning ?
 • vad det innebär när en baby har en rinnande näsa
 • hur man cykla med diva cup
 • Hur du tar Cephalexin
 • hur man köper hemmabruk medicinska förnödenheter
 • Vilka är fördelarna med en vaginal hysterektomi ?
 • rätt sätt att vika upp en total hälsa gym
 • cellprov och klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com