nonbarrier metoder för födelsekontroll

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-03-19
Nonbarrier preventivmedel omfatta metoder som inte medför en fysisk barriär när man har sex . Manliga och kvinnliga kondomer , pessar och livmoderhalscancer cap är alla exempel på hinder preventivmedel , eftersom de utgör en fysisk barriär. Nonbarrier preventivmedel inkluderar intrauterin preventivmedel ( IUP) och p-piller

Perorala antikonceptionsmedel

äter p-piller dagligen för att hålla äggstockarna från att släppa ett ägg . P-piller innehåller östrogen och gestagen och kan göra perioder lättare och mer regelbundna , lätta kramper och minskar risken för äggstockscancer . Se upp för risker i samband med preventivmedel såsom hjärtsjukdomar , högt blodtryck ( särskilt när de kombineras med rökning ) , oregelbundna blödningar, illamående och viktökning . Förvänta biverkningar försämras efter p-piller i några månader .

Ta mini-piller om du ammar eller inte kan ta extra östrogen , eftersom den bara innehåller gulkroppshormon . Mini-piller tjockare livmoderhalsen och stoppar äggstockarna från att släppa ett ägg . Ha en backup preventivmedel på plats om du tar detta piller mer än tre timmar försenad .

lika effektivt som p-piller , Ortho-EVRA , även känd som huden plåstret , tas för att stoppa äggstockarna från att ge ut ägg . Plåstret frigör hormoner progestin och östrogen i blodet och kommer att tjockna livmoderhalscancer musik så att spermierna inte kan befrukta ägget . Använd plåstret på skinkorna , överkroppen , yttre armen och nedre delen av magen och ersätta varje vecka i tre veckor , stopp på den fjärde veckan för att låta kroppen menstruera .

Depo , även känd som preventivmedel skott , tas i armen eller skinkan var tredje månad . Denna icke-barriärmetod att förhindra graviditet slutar äggstockarna från att ge ut ett ägg och förändringar i livmoderhalsen så att ägget inte kan befruktas . Använd inte denna bild i mer än två år i följd , eftersom tillfälligt bentätheten förlust har rapporterats .

Implanterbara Rod

För en mer långsiktigt alternativ , anser en implanterbar staven . Matchstick storlek , är flexibla stavar sätts in under huden i överarmen och släpp progestin i kroppen att orsaka livmoderslemhinnan och livmoderhalssekretet att förändra och förhindra befruktning av ägget . Detta är effektivt i upp till fem år .

spiraler ( IUP)

Tänk spiraler , som skall införas i livmodern för mer långsiktiga metoder för födelsekontroll . De små T-formad anordning , som kallas ParaGard , släpper en liten mängd koppar i livmodern , vilket hindrar befruktning uppstår . Det kan stanna i livmodern under fem till 10 år. Om befruktning sker , förhindrar spiralen det från implantering . Den hormonella iud , som kallas Mirena , släpper progestin i livmodern och förhindrar befruktning från att äga rum . Detta kan stanna i livmodern i upp till fem år .

Previous:nothing Next:hur ta reda på om du är gravid på 3 veckor

Relaterade artiklar


 • naturläkemedel att lugna
 • hur man naturligtvis sänka östrogen -nivåer hos män
 • hur man administrerar en influensa injektion
 • hur man gör ett hem säkert för äldre-del 2
 • kan du bestämma könet på ett barn innan 20 veckor?
 • hur man ska tolka de nya riktlinjerna mammografi
 • Vilka funktioner i vadmuskeln?
 • Tylenol biverkningar hos spädbarn
 • Hur du tar hydroklortiazid
 • hur man kan undvika att få PMS
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com