sätt att sluta nikotin

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-03-17
Enligt American Cancer Society , uppskattningsvis en av fem dödsfall i USA kan hänföras till tobak . Även dessa risker , kan det vara svårt att finna styrkan att ge upp nikotin . Lyckligtvis har det senaste decenniet lett till en flod av metoder som kan hjälpa dig äntligen sluta

nikotinläkemedel

En av de vanligaste sätten att sluta nikotin använder en nikotin substitut . Nikotinersättningsmedel inkluderar nikotinplåster och nikotin tandkött . Nikotinersättningsmedel fungerar genom att frigöra små mängder av nikotin , som sedan kan tas upp av vävnader i kroppen . Även om inte lika stark som en cigarett , de små doser av nikotin är tillräckligt för att hjälpa till att ta udden av nikotin cravings tills du kan helt sluta .

Mediciner

Receptbelagda läkemedel är en relativt ny utveckling för behandling av nikotinberoende . Dessa receptbelagda läkemedel särskilt inriktade på den nikotin receptorer i hjärnan som ger dig en behaglig känsla varje gång du röker . Medicineringen obligationer till dessa receptorer och hindrar nikotinet från att ha sina effekter. Genom att blockera effekterna hjälper mediciner minska suget efter nikotin. De två vanligaste läkemedel för nikotin behandling är bupropion (Zyban) och vareniklin (Chantix).

Beteendeterapi

Ett mer naturligt sätt att hjälpa dig att sluta nikotin är beteendeterapi. Beteendeterapi kan göras i grupp eller enskilda sessioner, och innebär att arbeta med en psykisk sjukvårdspersonal för att hjälpa dig förändra beteenden bakom nikotinberoende. Genom att ta upp mer än bara själva beroendet, har du en bättre chans att inte bara slutar, men sluta för gott. Beteendeterapi kan göras på egen hand eller tillsammans med någon av de andra behandlingsmetoder för nikotinberoende. Program kan även hittas på nätet som hjälper dig att göra förändringar i ditt liv, utan att behöva gå till en kurator eller gruppterapi.

Alternativa lösningar

Naturläkemedel kan också arbeta för att hjälpa dig sluta röka. Hypnos och akupunktur är två av de vanligaste av dessa åtgärder. Hypnos används för att placera förslag i ditt sinne, medan i ett avslappnat tillstånd, som kan hjälpa till att sänka din hunger, och ge dig viljan att sluta. Akupunktur kan användas för att hjälpa dig att hantera utsättningssymtom genom riktade mot särskilda punkter på kroppen med akupunkturnålar. Tanken bakom akupunktur är att aktivera frisättningen av naturliga smärtstillande medel i kroppen som kallas endorfiner, som kan hjälpa till att lindra abstinensbesvär.

Previous:nothing Next:växtbaserade fertilitet över 40

Relaterade artiklar


 • hur mycket järntabletter bör en kvinna ta ?
 • hur man hanterar med cervikal dysplasi
 • hur du kan trösta feminina klåda
 • flagnande hud sjukdom
 • är Vicks vaporub säkert att använda under graviditeten?
 • herpes hos barn
 • återhämtning genom erkännande och acceptans av ett beroende
 • hur man väljer rätt välling
 • Hur du tar levotyroxin
 • Vilka är fördelarna med att reglera receptfria läkemedel ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com