urinblåsa symtom på prostatacancer sjukdom

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-03
Urinblåsa problem kan härröra från en mängd olika källor. Hos män är prostatacancer ofta ansvarar för problematiska frågor. Bladder problem som kan förknippas med prostatan inkluderar svårighet att kasta vatten, blod i urinen, svag urin flöde, en känsla av fullkomlighet efter urinering, eller en känsla av brådska att urinera

Prostata och urinblåsan

Prostatan är en liten, valnöt-körtel under urinblåsan hos män. Bladder problem är ofta orsakade av förändringar i storleken på denna körtel grund av dess närhet till både blåsan och urinröret.

Ålder och prostata

Prostata problem kan utvecklas hos män i alla åldrar , men män över 50 år är mer benägna att prostata hälsoproblem . Prostatan fortsätter att växa som män ålder och denna tillväxt skapar ofta problem med urinblåsan .

Prostatit

prostatit, en vanlig sjukdom , kännetecknas av inflammation i prostatakörteln. Akut prostatit , ofta tillsammans med feber , frossa och smärta , är vanligtvis behandlas med antibiotika. Kronisk prostatit , som inte orsakas av bakterier , kan behandlas med massage av prostata ( att frigöra vätskor ) , en ökning av konsumtionen av vätskor , koffein undvikande , och varma bad .

Godartad prostataförstoring

godartad prostataförstoring ( BPH ) är ett tillstånd som drabbar mer än hälften av männen i åldern 60 och uppåt . När prostatan förstoras , skapar det tryck på blåsan och kan STRYPA urinröret . BPH symtom kan vara miktionsfrekvens , en oförmåga att helt tömma blåsan , urinvägsproblem flöde , och potentiella urinvägsinfektioner på grund av den behålls urinen .

Prostate Cancer

Symtom på prostatacancer är normalt inte närvarande tills sjukdomen har framskridit . Symptomen är liknande den för BPH , med urinflöde frågor , ökad frekvens i urinering och ibland förekomst av blod i urinen . Smärta i bäckenet , låren och nedre delen av ryggen kan också förekomma med prostatacancer.

varningar

Det är viktigt att se din läkare för regelbundna prov , speciellt om du är över 50 år . Medan de flesta prostata problem är inte cancer-relaterade , de som kan behandlas med större framgång om de ertappas , och behandlas , tidigt.

Previous:nothing Next:det bästa sättet att sova för att minimera snarkning

Relaterade artiklar


 • hur man ska tolka ett test blodkemin
 • hur man ska leva för att vara friska 95 år gammal
 • hur du stärker din bäckenbottenträning
 • hur du spårar baby tillväxt
 • hur man bestämmer kön barnet från puls
 • torra hårbotten och håravfall hos barn
 • lätt dieter som fungerar
 • Hur berätta om dina hormonnivåer är för höga
 • hur man ska äta rätt under klimakteriet
 • hur alternativa Tylenol & Motrin en feber
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com