Alzheimers & göra med en död av en älskad

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-07
När en älskad har Alzheimers sjukdom , en familjemedlem eller make hand om henne sörjer hela den period som inleds vid diagnosen, och efter personens död . Eftersom Alzheimers tar så mycket för den person bort före sin fysiska död , en familj , och patienten själv får genomgå en rad olika sorg etapperna över tiden . Acceptera din sorg utan att döma och söka hjälp när det behövs

Du behöver : .
glas vatten
Stoppuret eller timern .

Förlust före döden

Alzheimers patienter och deras familjer upplever förlust innan den verkliga döden inträder. Under de månader som leder fram till en Alzheimers död , kan patienten minns inte sin familj eller visa sin vanliga personlighet . Under denna tid , familjer erfarenhet föregripande sorg , och börja räkna eller ens hoppas på personens död .

föregripande sorg är normalt och så är känna skuld över det . Gå med i en stödgrupp för Alzheimers sjukdom familjemedlemmar. Acceptera de känslor av sorg du har medan din älskade fortfarande lever. Om din älskade är inom vård eller hospicevård , behöver du inte besöka hela tiden. Släpp dig själv från denna skyldighet när det är betungande . Vidarekoppla dig med aktiviteter som sociala engagemang , shopping och motion .

After Death

När en närstående dör av Alzheimers sjukdom , anhöriga kan känna sig lättad , och sedan skyldig på grund av den lättnad de känner . Det är normalt att känna sig lättad när en person har dött som har varit instängd i en kropp som fortfarande fungerar när hennes sinne inte . Tillåt dig själv känslor av lättnad och skuld eftersom dessa är en normal del av sorgeprocessen .

I andra situationer, kände föregripande sorg då personen framåt mot döden inte ersätta chock och sorg som kommer efter den person som faktiskt dör . Vissa personer känner chock eller domningar när personen med Alzheimers dör och kan inte acceptera döden direkt . Arbetet via chock och domningar genom att separera dig själv från den förlorade personen . Detta betyder inte att du måste glömma henne eller " gå vidare ", precis som dina rutiner förändras , eftersom du inte längre ta hand om eller besöka din älskade med Alzheimers . Som du känner kan gå igenom hennes ägodelar och bevara dem med särskilda värde för dig .

söka stöd från familj och vänner . Prata om dina känslor och dela dina minnen av den person som du förlorat . Alzheimers är en förtärande sjukdom och du kan finna dig rastlös och obekväm nu att dina dagar inte fylls med omvårdnad . Fortsätta hobbies och volontär i samhället . Bygga vänskap och återförenats med familjen.

Du kan känna extrem sorg eller ilska . Det är normalt att känna sig arg och ledsen över vad du har förlorat , inte bara den person , men din framtid förhoppningar och drömmar med henne . Gråta , skrika eller kasta kuddar för att få dina känslor ut . Ibland sorg är så allvarlig att den kräver professionell hjälp. Om du inte kan sluta tänka eller drömmer om den person du har förlorat , om ditt äta och sova rutiner blivit mycket störd under en längre tid , eller om din sorg förvandlas till depression , se en läkare.

Previous:nothing Next:barnmorskor tekniker

Relaterade artiklar


 • rätt sätt att vika upp en total hälsa gym
 • Vårdgivaren tips för demenssjuka
 • hur man kan öka hjärnans funktion i 3 steg
 • hur man läka foten sporrar
 • effekterna av meddelandet om familjens hälsa
 • spädbarn och öppen spis säkerhet
 • Hur vet du är beroende av rökning
 • hur man kan minska bröst ömhet
 • vid vilken punkt är EPIDEMISK BINDHINNEINFLAMMATION smittar inte ?
 • Vilka är de behandlingsalternativ för bipolär II ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com