Hur påverkar androstendion råttor?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-27
Androstenedione klassas som en steroid hormon. Det är en föregångare kemikalie som kroppen förvandlas till testosteron och östrogen, som båda är viktiga könshormoner. Androstenedione utsöndras av av binjurebarken och i testiklarna hos män och äggstockscancer hos kvinnor, förklarar Merriam-Webster's Medical Dictionary. Anabola steroider som "Andro" var först erkänt och syntetiseras på 1930-talet. Eftersom det också finns i växter, var det klassas som ett kosttillskott och var lagligt i USA fram till 2005.

råttstudier för viktökning

Idrottare har använt androstendion från 1950-talet till 1990-talet av idrottare som vill ha en snabb väg att öka sin muskelmassa att förbättra prestanda. En populärvetenskaplig projekt tester om steroid har effekten av ökande vikt i labbråttor. Ett sådant experiment, rapporterade den indiska webbplats Indien Studie Channel, jämfört viktökning hos råttor av hormonet till dem utan det. Experimentet fann Andro-doseras råtta visade vinna mer i vikt än 30 dagar än i kontrollgruppen.

Dräktiga råttor

Under 1998, Daniel G. Carrizo och hans team av forskare från National University of San Luis, i Argentina, rapporterade att androstendion stimulerar produktionen av en annan viktig könshormon, progesteron, på dräktiga råttor. Carrizo team visat effekt i celler från honråttor "gulkroppen (en del av follikeln kvar i äggstocken efter ett ägg frigörs). Progesteron är viktigt att förbereda livmodern för att acceptera det befruktade ägget så ett foster kan utvecklas .

Färre Estrous cykler

Forskare vid amerikanska Food and Drug Administration Center för livsmedelssäkerhet och tillämpad näringslära , som leds av Robert L. Sprando , studerade effekterna av olika doser av Andro på råttor genom sina reproduktiva cykler. De fann att de mängder mat och vatten råttorna tog inte förändrades, men de såg färre honor med regelbundna cykler estrous bland grupperna få de två högsta doserna av hormonet .

liten effekt på med bebisar

Sprando grupp rapporterade att de såg något färre graviditeter hos råttor som erhållit det högsta inte av hormonet och lägre antal levande foster, både manliga och kvinnliga. Men forskarna drog slutsatsen att skillnaderna var "inte statistiskt signifikant. " De följde inte heller se skillnader i viktuppgång eller bentätheten i honråttor.

Mindre benförlust

Under 1998 forskare har funnit att honråttor som opererat bort äggstockarna, och så hade mindre östrogen, visade mindre ben förlust när de gavs androstendion, rapporterade tidning endokrinologi (joe. endocrinology-journals. org/cgi/content/abstract/156/2/331). Detta kan ha betydelse för kvinnor som upplever förlust av benmassa (vilket kan leda till osteoporos) efter menopaus eller hysterektomi.

Previous:nothing Next:hur man byter leverantörer sjukförsäkring

Relaterade artiklar


 • hur man hanterar med cervikal dysplasi
 • livsmedelssäkerhet risker i köket
 • Hur berätta om din förskolebarn har problem med andningen
 • hur man talar om impotens med en manlig partner
 • hur man identifierar mat allergier hos barn
 • Hur vet man att ringa doktorn efter mastektomi kirurgi
 • hur man undviker botulism från i - hemmet konservindustrin
 • nivåer av testosteron för kvinnor
 • polycystisk njursjukdom hos barn
 • hur färga håret under den första trimestern av graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com