användning av parfymer i graviditeten

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-30
Den amerikanska Graviditet Association hävdar att användningen av parfymer under graviditet är säker , men det Naturvårdsverket säger att de bör undvikas . Angie Felton , författare till Parentdish. com , rapporterar också att upphöra med parfym användning förespråkas beror på ett eventuellt samband mellan parfym och hormonella defekter såsom icke nedstigen testikel . Dessa motstridiga argument innebär att gravida kvinnor måste ta itu med parfym användas med försiktighet

Ingredienser

Vissa kemikalier som finns i kosmetika och parfym misstänks orsaka hormonella , hud -eller andningsproblem . Inte alla kemikalier i parfym är farliga , men en studie ledd av Dr Wendy Hellerstedt och publiceras av Minnesota Medicine visar att vissa av de kemikalier som ofta finns i parfym är i en grupp av potentiella gifter (ftalater ) som fortfarande är under utredning för sin hälsa effekter . Därför alltid på den säkra sidan av försiktighet . Välj en doft som är baserad i naturliga ingredienser som ingefära eller citrus , inte en som har en massa tillsatser . Om du inte kan hitta en doft som du gillar som är naturligt baserade , gå för utspädda eteriska oljor i stället .

Ansökan

Många gravida kvinnor gör misstaget att tillämpa parfym direkt på deras hud , särskilt på handleder och hals . Gravida kvinnor som gör detta kan reagera starkare på den parfym doft eftersom halsen är så nära näsan och eftersom handlederna ofta förs i närheten av ansiktet . Istället spritz parfym i luften och sedan gå in i spray . Tillämpningen av parfym blir mindre koncentrerad och mycket jämnare , vilket kan hålla dig från att en negativ reaktion . Du kommer också att ha nytta av att ha parfym på kläderna mer än på huden , som kan hålla dig från att absorbera tillsatser och kemikalier .

Brands och upphörande

Under graviditeten hormonella förändringar göra dig mycket mer känsliga för lukter. Även naturligt baserade dofter kan orsaka problem under denna tid . Om du upptäcker att du plötsligt inte kan tolerera din vanliga parfym , försök att hitta ett märke av parfym som har en mycket likartad doft , men som har olika ingredienser . Om ändringen av märken hjälper inte , då är det okej att sluta använda parfym under hela graviditeten . Titta efter en neutral deodorant , dock, och din hygien regim om du är mer medveten om din kropp lukt efter avslutad parfym användning .

Råd

ditt luktsinne kan vara lite off under din gestational period . Du kanske tycker att parfym belopp eller doft du använder luktar fantastiskt , medan andra kan finna det i allmänhet övermäktig eller stötande . Bli inte generad över att be en vän eller kollega om din parfym luktar alla rätt eller om det luktar som att du har för mycket på . De flesta människor kommer att förstå hur graviditeten påverkar ditt luktsinne och kommer inte att tveka att erbjuda dig lite hjälp . I själva verket kommer de förmodligen tacksam för att väcka upp det , eftersom de kanske inte vill såra dig med att berätta direkt om din parfym luktar inte rätt eller om du har över-tillämpas .

Previous:nothing Next:hur man förstår en ADHD diagnos

Relaterade artiklar


 • felsökning av en Panasonic massagefåtölj
 • hur man ökar en mammas energinivå
 • hur man vet vad man ska fråga din kirurg innan mastektomi
 • alternativ cancerbehandling med näringsämnen
 • hur man kan minska svullna ben & fötter
 • normal hormonnivåer
 • hur man läser foster ultraljud rapporter
 • Vilka är fördelarna med diosmin ?
 • testikelcancer alternativ behandling
 • hur man förstår mina ben betänkande mineraltätheten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com