återhämtning från en mindre stroke

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-29
Stroke är ett allvarligt tillstånd , ibland leder till bestående invaliditet. Ofta som en transitorisk ischemisk attack , eller TIA , en lindrig stroke sällan leder till permanenta skador. Det är vanligtvis diagnosen stroke- liknande symtom som varar i mindre än 24 timmar. Återhämtning från en mindre stroke inträffar ofta på kort tid . De flesta som lider mindre stroke återvinna de flesta eller alla tidigare förmågor

strokesymtom

De flesta slag resultera i svaghet eller orörlighet på ena sidan av kroppen och problem med att flytta , prata och tänka . En eller flera av dessa symtom kan vara möjligt med en mindre stroke , men sannolikheten för långvarig eller permanent invaliditet minskar när allvarlig stroke minskar . I den lägre delen av skalan , TIA eller mini-stroke , är faktiskt inte klassificeras som en stroke . Även om det oftast har samma omedelbara symptom , varar en mini-stroke bara ett par timmar till en dag och inte leder till bestående hjärnskador. Istället resultatet av attacken blekna efter attacken upphör . En TIA anses vara kroppens varningssignal om att en mer allvarlig stroke är möjlig . Nödvändig behandling för en TIA är oftast utformade så att en mer allvarlig stroke inte uppstår i framtiden .

TIA Recovery

Stroke återhämtning omfattar fyra faser . Den första fasen är omedelbar sjukhusvård , utformat för att hålla patienterna vid liv och förhindra en efterföljande stroke . Behandlingen fokuserar också på att hantera andra medicinska problem. Läkemedelsbehandling , till exempel , arbetar för att tunna blodproppar som kan ha resulterat i stroke . Vissa behandling innebär förändrade vanor , bland annat mot fetma och cigarrettrökning . Både öka risken för stroke . Spontan återhämtning är kroppens egen metod för läkning. I mindre stroke , förlorat all förmåga under attacken börjar komma tillbaka efter behandling genom kroppens förmåga till spontan återhämtning . Rehabilitering är den tredje nivån av återhämtning . Aktiv rehabilitering innebär ofta både fysiskt och psykiskt omskolning . TIA inte kräver omfattande rehabilitering vanligare bland dem som drabbas av allvarliga slag. Den sista fasen av stroke återvinning är en återgång till ett normalt liv.

Försiktighetsåtgärder

drabbas av stroke ökar betydligt chansen att du kommer att ha en mer allvarlig stroke i framtiden. Detta gäller även för en TMG, ofta kallad "mini-stroke". Helt enkelt därför att du har återhämtat betyder inte att du är i klar. Om du har haft en stroke i det förflutna, bör du göra regelbundna läkarbesök och följa efter episod behandling råd. Åtgärder för att förhindra en ny stroke innehåller ofta behandlar högt blodtryck, rökning, högt kolesterol, diabetes, fetma, hjärtsjukdom, tungt alkoholmissbruk och drogmissbruk. Genom medicin och livsstilsförändringar kan individer förbättra sina framtidsutsikter.

Previous:nothing Next:naturlig läkning för håravfall hos äldre

Relaterade artiklar


 • Så här avslutar infertilitet efter många försök
 • hur man får en försäkring som täcker kirurgi för viktminskning
 • Vad är leverfunktion effekter på blodsockret ?
 • hur man cykla med diva cup
 • Hur berätta om en baby har en mage virus
 • dialysbehandling för njursjuka barn
 • Hur får man en gratis bröstpump från sjukhuset
 • hur du infogar en tampong enkelt
 • Hur påverkar androstendion råttor?
 • hur du tar bort en hård kontaktlins
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com