barnmorskor tekniker

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-07
I USA , är en barnmorska i allmänhet en formellt behörig person som reser in i yrket efter examen . Hon kallas ofta för en Certified Barnmorska ( CNM ) . En barnmorska är en professionell förväntas hjälpa till kvinnors välbefinnande och viktigare , i varje skede av förlossningen . En barnmorska gör totalt prenatal , intrapartal och nyblivna mammor. Barnmorskor kan arbeta med läkare eller arbetar ensam och kan leverera spädbarn på sjukhus eller hemma

arbetar med patienter

En barnmorska kommer normalt börja med att kontrollera en patients medicinska historia och gör en tentamen. Barnmorskor kan leverera de flesta bebisar utan hjälp av en läkare, trots att en läkare är vanligtvis jourtid som backup ifall problem utvecklas. Men om medicinsk historia indikerar en hög risk graviditet som ett resultat av vissa faktorer, till exempel en graviditet med multiplar, maternell diabetes eller hypertoni, eller ett brott bebis, kan barnmorskan behöva arbeta tillsammans med ett licensierat förlossningsläkare varje steg av vägen.

En barnmorska upprätthåller register över patientens hälsa och gör också leverans och nyblivna mammor. Teknik för övervakning hälsa omfattar cellprov, årlig tentor, hormonbehandling om det behövs, infertilitet rådgivning och prenatal. Hennes professionella tekniker är medicinering, massage och rådgivning till patienten.

Specifika metoder

Barnmorskor använda flera tekniker för att lindra smärta i samband med förlossningen. Till exempel använder en barnmorska ofta en födelseprocess boll, som hjälper musklerna slappnar av. Användningen av en födelseprocess badkar är en annan möjlig teknik, som en förlossningarna badkar kan också gå en lång väg mot att lindra smärta. Andningstekniker och guidad meditation är också möjliga teknik barnmorska kan använda för att hjälpa till med födelseprocess.

Alternativa metoder

utanför de formella barnmorskor, är några gamla tekniker som ärvts från maya, mexikanska och kinesiska kulturer vinner mark bland alternativa barnmorskor. En av dessa tekniker är användningen av en sjal för att hjälpa en kvinna att få barnet idealiskt läge för leverans. Sjalen är insvept bakom kvinnan, som om hon var att sätta på ett bälte. Mamman är gjord att ligga på golvet och sjal dras från de två sidorna av två barnmorskor, så att hon lockar till halv rullar.

slutändan en mor-till-vara och barnmorskan kommer att besluta om lämplig vård och smärta teknik för tillsammans. Många väljer barnmorskor som leverans alternativ just på grund av denna förmåga att få en individuell plan födelseprocess som fokuserar på den fysiska, mentala och andliga behoven hos mor och barn.

Previous:nothing Next:hur man kan öka hjärnans funktion i 3 steg

Relaterade artiklar


 • spädbarn och öppen spis säkerhet
 • alternativ cancerbehandling med näringsämnen
 • kaprylsyra för svampinfektioner
 • hur man kan öka ett barns aptit
 • hur du kontrollerar att en baby är ordentligt vaccinerade för utomeuropeiska resor
 • huvudvärk och feber hos barn
 • hur man kan bota hicka naturligt
 • hur man ska behandla bitestikelinflammation i vildmarken
 • hur man köper medicin utomlands
 • alternativ till konventionella KLL leukemibehandlingen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com