familjeplanering kliniker i Newcastle

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-24
I början av historien har par tillgripit slump , tur , traditioner och böner för familjeplanering. Många par ville färre barn eller att sätta längre uppehåll mellan graviditeterna , men fann det svårt att uppnå dessa mål . Andra par som ville ha barn inte kunde ha dem . På den tiden var avhållsamhet den enda pålitliga metoden . Idag , med olika framsteg inom medicinen par förses med fler alternativ för familjeplanering, både lättillgängliga och prisvärda

Betydelse

Familjeplanering är viktig för att bevara hälsa för barnen och mamman , och hjälper den ekonomiska situationen i familjen . Eftersom föräldrarna har ett ansvar att tillhandahålla de behov som deras barn , familjeplanering kliniker spela en viktig roll och har en långsiktig påverkan på familjens ekonomiska situation .

Definition

Enligt National Institute of Child och Mänsklig utveckling, familjeplanering som syftar till att reglera mängden och luckor av barn i en familj med hjälp av preventivmedel eller andra födelse-kontrollmetoder . Begreppet familjeplanering används synonymt med preventivmedel , även om den innehåller mer än bara preventivmedel . Detta kan fungera på olika sätt , som att förhindra spermierna från att nå äggcellen , och hålla kvinnors äggstockar från utsättning av äggceller som kan gödslas under samlag .

Historia

Margaret Sanger , en förespråkare för födelsekontroll och kvinnors rättigheter, sägs vara en pionjär i födelse-kontroll kliniker . Sanger grundade den första födelse- kontroll klinik i 1916 och den amerikanska Preventivmedel League 1921.

Under de senaste decennierna har framsteg inom teknik och medicin bidrog oerhört i utvecklingen av mer effektiva preventivmedel och för att erbjuda lättillgängliga tjänster familjeplanering , enligt Världshälsoorganisationen .

Familjeplanering kliniker Newcastle

nivå för godkännande om familjeplanering skiljer sig från land till land. Vissa länder kan omfatta preventivmedel medan andra inte kan enas om att ta till preventivmedel . Newcastle, Storbritannien , till exempel , uppmuntrar familjeplanering till allmänheten. Olika institutioner i och nära Newcastle , har satts upp på olika platser för att tillgodose vårdbehov för folket . Kliniker inkluderar Newcastle Preventivmedel sexuell hälsa , Speakeasy Family Planning Association och North Tyneside tonårsgraviditet Team .

Typer

familjeplanering tjänster omfattar sexualundervisning , preventivmedel och naturliga familjen planeringsmetoder . Sexualundervisning hjälpmedel i familjeplanering genom att undervisa ungdomar och unga vuxna hur deras reproduktiva system fungerar , de myter och fakta om graviditet och hur man korrekt använder preventivmedel .

Preventivmedel kan innehålla barriärmetoder, såsom kondomer, pessar, livmoderhals mössa eller preventivmedel svamp. Andra tänkbara alternativ är intrauterin preventivmedel (IUP), hormonella preventivmedel såsom p-piller, injektioner, plåster och implantat. Ett annat alternativ skulle kunna vara sterilisering eller vasektomi som permanent förhindrar impregnering.

Previous:nothing Next:hur man kan bota nariga läppar i småbarn

Relaterade artiklar


 • hur man mäter en puls
 • vaccin rekommendationer för nyfödda
 • kan du få löss från en frisörsalong kam?
 • Hur du tar hydroklortiazid
 • hur man kan undvika att få PMS
 • Tylenol biverkningar hos spädbarn
 • hur man behandlar en blåslagen njure
 • hur man kan bli av ett sugmärke
 • hur man kan bli av hjärndimma
 • den bästa dieten stöd till post-menopausala kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com