hemorrhoid lättnad under graviditeten

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-28
Hemorrojder är svullna blodkärl i ändtarmen området som kan orsaka smärta och klåda. Hemorrojder är vanligare under graviditeten på grund av det ökade trycket på bäckenområdet av den växande livmodern, förstoppning och en ökning av progesteron, vilket gör venerna slappna av och svälla lättare. Var försiktig med läkemedel om du utvecklar hemorrojder under graviditeten och alltid rådgöra med din läkare

Home Care

Ice eller kalla kompresser kan bidra till att minska svullnad och smärta från hemorrojder under graviditeten. Enligt March of Dimes , tillämpa en kylklamp i ändtarmen området i 10 minuter åt gången upp till fyra gånger om dagen är säkra för gravida kvinnor . Köp en SITTBAD på ditt lokala apotek . En SITTBAD är en liten kastrull som passar över toalettsitsen . Blötlägg rektala området i varmt vatten i SITTBAD i 10 till 20 minuter åt gången flera gånger om dagen för att lindra klåda och smärta . Alternativa kalla och varma behandlingar genom att följa tillämpningen istillbehör med en varm SITTBAD .

Håll din anal ren genom att försiktigt torka med oparfymerat , vitt toalettpapper efter varje tarmtömning . Prova fuktas med toalettpapper mindre irritation eller köp förfuktas, unscented våtservetter. Var noga med att torka dina rektala området noga efter bad eller dusch eftersom fukt kan irritera hemorrojder och göra dem värre.

Tala med din läkare innan du använder något läkemedel hemorrhoid produkter och använda alla over-the-counter produkter som godkänts av din vårdgivare exakt som riktad. De flesta hemorrhoid produkter är avsedda för kortvarig användning och utvidgad användning kan öka inflammation.

Förebyggande

Du kan hjälpa till att förebygga hemorrojder under graviditeten genom att följa några enkla riktlinjer. Om du redan har utvecklat hemorrojder under graviditeten, göra några livsstilsförändringar kan minska din risk för återkommande hemorrojder. Drick mycket vätska för att göra avföringen lättare att passera. Den March of Dimes rekommenderar minst åtta till tio glas vatten om dagen och ett eller två glas juice per dag.

Fiberrik mat som råa frukter och grönsaker kan hjälpa till att hålla tarmarna regelbundet och minska risken för hemorrojder. Kontrollera med din läkare om säkert utövande nivåer under graviditeten. Trettio minuter av ljus aerob träning flesta dagar kan hjälpa till att hålla matsmältningssystemet fungerar väl och att förebygga övervikt vinna , vilket sätter extra press på magen . Använd alltid badrummet så fort du känner lust att gå att göra passerar avföring lättare .

Previous:nothing Next:Definitionen av kaliumklorid

Relaterade artiklar


 • Vad innebär hög kalium i blod- kemi ?
 • vad är meningen med ileostomi ?
 • hur man kan bota nariga läppar i småbarn
 • hur man kan minska ledvärk vid ägglossningen
 • är klimakteriet som att ha PMS?
 • Hur man sköter om episiotomi postpartum
 • Hur berätta om dina hormonnivåer är för höga
 • hur man använder en örontermometer
 • ultraviolett ljus terapi för gulsot
 • hur man tar hand om dig själv under klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com