hur du hanterar glukos i kroppen

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-04
Nivån av glukos i blodet kommer att stanna på samma nivå om man äter regelbundet och är i allmänhet god hälsa. Vid några tillfällen kan du kanske ta en mer aktiv roll i förvaltningen blodsockernivån om du lider av vissa sjukdomar som diabetes. Rätt kost och motion är viktigt att kontrollera ditt blodsocker nivå, men du kan också behöva ta medicin för att anpassa den till önskat intervall

Du behöver:.
Mjuk handduk
. Liten skål.
Tvättsprit.


1.
Det första du bör göra är att bestämma önskad blodsockernivå. Din läkare ska avgöra din blodsockernivå men det bör vara någonstans mellan 90 milligram per deciliter blod (mg /dl) och 130 mg /dl mätt före en måltid. Din blodsockernivå bör ligga under 140 mg /dl efter en måltid när den sluter till den högsta nivån. En före måltid nivå under 70 mg /dl anses vara lågt blodsocker (hypoglykemi) och en efter måltid nivå över 180 mg /dl anses vara högt blodsocker nivå (hyperglycemia. )
2 .
äta mindre måltider och mellanmål oftare för r att höja blodsockernivån, om det behövs. Då kan din blodsockernivå falla ner för lågt. Du bör också försöka äta mer stärkelse vid varje måltid som stärkelse bryts ner till glukos under matsmältningen processen och det kommer att bidra till att upprätthålla blodsockernivån. Diabetiker kan behöva kontrollera mängden stärkelse de äter eftersom dessa livsmedel kommer att omvandlas till glukos.
3.
Öka blodsockernivån snabbt när du behöver göra det. Individer med hypoglykemi göra en enda källa till socker såsom hårda karameller, eller fruktjuice att vara användbara i en nödsituation. Svår hypoglykemi kan kräva medicinsk personal för att administrera glukagon eller glukos intravenöst.
4.
Ät mindre måltider för att stoppa din blodsockernivå stiger för mycket när du äter. Det är särskilt viktigt att titta på mängden socker som du äter för att hålla blodsockernivån från tillsatta. Du kan dra nytta av att äta mat som grönsaker som är i fiber. Minst 50 gram kostfiber kan bidra till att sänka ditt blodsocker om du är hyperglykemi.
5.
att minska din blodsockernivå kan du utöva oftare om du vill . Aerobic övningar som löpning , jogging och cykling kan hjälpa att minska blodsockret genom att ta i extra blodglukos som energikälla när din kropp producerar den från mängden utövar du utför . Dessa verksamheter bränna en stor mängd kalorier och kräver din kropp att använda glukos . När du tränar kommer dina muskler förbrukar mycket av glukos som är som cirkulerar i blodet . Motion är ett bra sätt att sänka dina blodsockernivåer . Du kan minska din blodsockernivå när du behöver också. Detta kan göras genom att injicera dig själv med insulin när du äter en måltid om din blodsockernivå är för högt för din kropp.


Previous:nothing Next:hur att smörja in solkräm

Relaterade artiklar


 • klimakteriet och förstoppning
 • Graviditet och minipiller
 • Hur berätta om du har löss
 • hur snabba steg på vad man ska göra när någon är sjuk i influensa eller förkylning
 • hur man kan få gratis medicinsk rådgivning från online medicinska resurser
 • hur man hittar en läkare som är registrerade i presidiet
 • hur du kan trösta feminina klåda
 • hur man undertrycka en period med p-piller
 • hur man hittar en VD som också är en holistisk läkare ?
 • spädbarn hjärnans utveckling flickor kontra pojkar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com