hur du skyddar dig under influensasäsongen

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-04
Med förkylning och influensa säsong på oss , det finns många saker människor bör vara medvetna om som kan skydda sig och sin familj från att bli sjuk i influensa . Influensavirus gör dig mycket sjuk och varar en vecka eller mer och gör dig väldigt trött . Om du har underliggande medicinska tillstånd kan influensa vara ännu dödliga . Influensa kan överföras från person till person lätt så det är viktigt att du vet hur du skyddar dig
1.
Få en influensa skott. Den influensa skott är skapad för att vaccinera dig mot influensa. Du är injiceras med en liten del av detta år vanliga stammar av influensa, och då kroppen utvecklar immunitet mot det. Om du har allergier bör du diskutera det med din läkare innan du får någon typ av influensa skott.
2.
Tvätta händerna ofta. Du bör tvätta händerna före och efter varje måltid, efter att ha använt viloutrymmen och efter nyser eller hostar. När du ska tvätta händerna, använda tvål och varmt vatten, eftersom varmvatten dödar alla bakterier som finns på dina händer. Tvätta händerna i minst trettio sekunder. Om tillgängligt, använd en pappershandduk för att stänga av diskhon du använder, för att inte vidröra smutsiga handtag direkt efter att du tvättat händerna.
3.
Drick mycket vatten. Under vinterhalvåret är det lätt att glömma att stanna hydrerade. Dricka mycket suger som vatten håller kroppen ren och avlopp ut eventuella bakterier som kan finnas i din kropp.
4 .
Bär en alkoholfri baserat desinfektionsmedel med dig . Om du inte kan tvätta händerna , använda det och det kommer att eliminera alla bakterier . Också använda den när du pekat någon allmän objekt, såsom dörrhandtag och trappor . Om du inte har ett desinfektionsmedel på dig , röra offentliga objekt med din ärm och försöker undvika att röra ansiktet eftersom de flesta bakterier kommer in via munnen , näsa och ögon .
5 .

Öka mängden C-vitamin i kosten . Ät mat som innehåller mycket C-vitamin , såsom jordgubbar och apelsiner . Ta multivitaminer . Dessa saker kommer att stärka ditt immunförsvar du får göra sjuk .


Previous:nothing Next:hud taggar i barn

Relaterade artiklar


 • Vilka är de behandlingar för återkommande urinvägsinfektioner hos barn ?
 • hur man byter från man till kvinna med hormoner
 • avulsion fraktur i höften hos barn
 • enkel information om system för den mänskliga kroppen
 • Varför är långsam viktminskning så över 40 ?
 • hur man andas ordentligt
 • hur man ska hantera barn matningsproblem
 • hur man hittar en kvinnojour
 • skillnaden mellan plasma och blod
 • hur man nysa ordentligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com