hur man disciplin ett år gammalt barn

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-30
Din ett år gammal har haft ganska år hittills , det finns massor av saker att lära och experimentera med i denna ålder . Vissa barnläkare kallar de tre första månaderna "fjärde trimestern " eftersom mänskliga spädbarn har så stora huvuden att de måste vara födda innan de verkligen mogna nog att interagera med omvärlden. Hörsel, syn och känsel är sinnen som kommer att utveckla barnets sinne för social interaktion och lärande under det första året och förbereda ditt barn för vidare sund utveckling . Du som förälder är förbindelselänken mellan barnet och världen

din ton , volym och uttryck


1 .
Använd "nej " endast när fara är nära förestående. En ett -årig barnet är på väg mot flera utvecklingsmässiga milstolpar på en gång . Han kan säga ett enda ord tydligt , som " Dada ". Han förstår ordet " nej " och han vet hur man skratta . Istället för att säga " nej ", upprätta direkt ögonkontakt och förklara problemet och lösning i lugn och enkelt språk . Istället för att säga "nej " hela tiden , uppmuntra gott uppförande med skratt , leenden och positiv förstärkning.
2 .
Använd inte en arg , elak , eller förödmjukande ton eller uttryck . Kontrollera utvecklingsmässiga milstolpar för en en-årig . " dåligt uppförande för att få en ökning av mama " och inbegriper inte de " tomter mot hennes föräldrar att göra mässar " eller Använder är "vuxen " känslor inte bara slösas bort på ett år gammal , men du är som tillkommer ditt barn att ignorera dessa känslor under senare utveckling . Detta kan hindra en förälder till att använda argare , mer hätsk och mer förödmjukande språk som är kränkande och oanvändbar . Du är också lära barnet att använda dessa toner när hon vill få hennes väg . Var snäll , omtänksam och förklara med ord och exempel hur man beter sig korrekt . Inte fokuserar eller älta dåligt uppförande . Gå vidare till en möjlighet att belöna gott uppförande och lämna negativitet bakom .
3 .
Ett barn lär sig att hans agerande ibland få en ökning av mamma eller pappa . Var inte kontrollera och svara på allt ditt barn gör , du kan vara oavsiktligt orsakar beteenden . Se till att du spenderar tillräckligt med tid att interagera fysiskt och psykiskt med ditt barn att han inte behöver agera upp för att få uppmärksamhet.
4.
Korrigera eventuella problem medan förklarar lugnt vad du gör ; barn förstår tal innan de kan prata. Barnet börjar greppa saker med tummen och pekfingret, vilket leder till att kasta och släppa objekt. Hon kan sitta upp själv och ska krypa eller till och med ta sina första steg på egen hand. Dessa nya beteenden bör uppmuntras under säkra förhållanden. Om ditt barn får i en rörig eller farlig situation, har du misslyckats förmodligen att styra sin omgivning.
5.
Inte isolera ditt barn. Den viktigaste och pålitliga band-mellan barnet och föräldrarna-håller på att kulminera i betydelse mellan nio och 18 månader. Det är när barn ställer ut sina största separationsångest och oro mot främlingar. Missbruka inte ditt förtroende genom att skicka ditt barn till sitt rum eller sätta honom i ett hörn för sig själv. Arbete genom dåligt uppförande och förklara för eller visa ditt barn rätt beteende. Omedelbart belöna barnet med vänliga ord och ansiktsuttryck när han antar att agera korrekt.
6.
Disciplin är lära ditt barn hur man talar och agerar med säkerhet och omsorg om sig själv och andra. Din handlingar disciplin är det sätt du vill att ditt barn att agera och tala. Du lär henne hur du får din väg. Detta är ett exempel som ditt barn kommer att imitera när hon vill få hennes väg. Vill du henne att skrika eller vara orimligt i hennes krav? Din lugn, mätt disciplin är ett exempel på att ditt barn kommer att imitera hela ytterligare utveckling och för resten av sitt liv. Gör dig själv ett bra exempel.

Tips och varningar


 • förvänta sig förändringar när ditt barn kommer till förskolan. Han eller hon kommer att utsättas för de bästa och sämsta parented barnen i klassen. Låt ditt barn experimentera med "vuxen" objekt med noggrann övervakning. Jag lät mina två-åriga dotter använder min digitalkamera (hon har en ganska bildsamling), spela MP3-filer på min mobiltelefon, och använder min dator för att spela barnens spel och rita. En dag var jag sätta en DVD i spelaren och hon stannade mig och sade "upp och ner, Dada. " Hon hade rätt .


 • Previous:nothing Next:hur man undviker huvudlöss

  Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa tidig förlossning
 • hur ta hand om en patient i hemmet
 • hur man hanterar med cervikal dysplasi
 • vad är orsakerna till yrsel & näsblod ?
 • hur man upptäcker vatten i lungorna
 • fysisk omsorg för äldre
 • vad det innebär när en baby har en rinnande näsa
 • hur man hittar en station för artificiell insemination
 • hur man får georgia Peachtree sjukvård för barn
 • kaprylsyra för svampinfektioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com