hur man kan jämföra alternativ preventivmedel för kvinnor

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-18
Med alla de alternativ som preventivmedel är tillgängliga för dagens moderna kvinna , kan det tyckas ibland omöjligt att förstå dem alla , tala om att göra ett beslut! . Läs vidare för att lära sig att jämföra alternativ preventivmedel , och att besluta vilken metod som är rätt för dig

Du behöver : .
olivolja
Handduk.
Duschmössa .


1 .
Fundera på om du är monogama .

Om du inte är i ett monogamt förhållande , det bästa valet för dig är att undersöka hinder preventivmedel , till exempel en manlig kondom eller kvinnlig kondom . Dessa är de enda metoder-förutom avhållsamhet-som hjälper till att skydda dig mot sexuellt överförbara sjukdomar .
2 .
Bestäm hur ofta du vill ta itu med preventivmedel .

Beroende på hur ofta du vill ha att "komma ihåg " ditt preventivmedel , har du valet av ett mycket brett utbud av alternativ preventivmedel som kräver olika mängder underhåll . Exempelvis är en spiral ( spiral ) implanteras av din läkare , och sedan kan stanna på plats för upp till 10 år . Depo Provera är en injektion som du får bara 4 gånger per år. Både Nuva Ring ( vaginalring ) och Ortho EVRA ( p-plåster ) skall införas eller tillämpas endast en gång i månaden , resten av månaden kan du nästan glömma dem ! Å andra sidan måste p-piller tas en gång om dagen, helst vid ungefär samma tidpunkt på dagen , för att vara effektiv .
3 .
Jämför kostnad .

Vad preventivmetoder gå , kondomer och spermiedödande medel är relativt billiga och finns också lätt tillgängliga flesta livsmedelsbutiker och apotek . P-piller har ett bredare utbud av kostnaderna , men tillgången på generiska varumärken kan vara en bra , kostnadseffektiva alternativet. Nuva Ring , eftersom den saknar generiskt varumärke , är vanligtvis dyrare än den genomsnittliga p-piller . Ortho EVRA , det p-plåster , ligger någonstans däremellan . Depo Provera kan bli dyrare , eftersom du tittar på den kvartalsvisa kostnaderna för både den läkare besök och sköt sig själv . Däremot hjälper med alternativ såsom Depo Provera-tillsammans med andra längre räckvidd metoder, som att spiralen-livslängden faktorn för preventivmedel för att kompensera den initiala kostnaden . Också hålla i minnet att alla receptbelagda preventivmedel kan vara föremål för täckning av din försäkring .

tips och varningar


 • Vissa preventivmedel alternativ beakta särskilda livsstil val ( som farorna med att använda p-piller , om du är rökare ) , så se till att diskutera med din läkare vilken metod passar dig .
 • Det kan ta några försök och error innan man hittar preventivmedel metod som fungerar bäst för dig. Men med ett så brett utbud av födelse samarbetentrol alternativ som finns , lita på att det verkligen finns en metod där ute som kommer att bli din rätt passform !


 • Previous:nothing Next:hur man använder flottan lavemang innan en prostata biopsi

  Relaterade artiklar


 • den bästa dieten stöd till post-menopausala kvinnor
 • sinusinfektion behandling under graviditet
 • Master Blaster öronvax avlägsnande
 • livsmedel för att lindra gikt smärta
 • hur man blir en självständig kvinna
 • hur man besöka någon som är sjuk
 • där kan en alkohol - missbrukare tonåring få hjälp ?
 • att leda ett vårdgivare grupp för alzhiemer ’s
 • Hur viral hjärnhinneinflammation startar ?
 • manlig förbättring hem åtgärda
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com