hur man kan planera en drog ingripande

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-20
Det är inte lätt att planera ett läkemedel interventioner för en familjemedlem eller nära vän som har ett problem drogmissbruk . Men när du har uttömt andra alternativ , ibland ett ingrepp är det bästa sättet att hjälpa en person söker behandling och övervinna sina drogmissbruk .

Inklusive en specialist drog ingrepp i planering och även i själva insatsen är användbart , men det finns inget substitut för en grupp av vårdande vänner och familj som uttrycker sin allvarliga oro i en positiv , icke-dömande sätt .

Målet med en intervention är att göra en narkoman medvetna om hur de är som påverkar andra och att visa dem att hjälp finns och lätt att hitta. Varje intervention kan inte utföra sitt mål , men en intervention visar att vänner och familj försöker , och personen kan söka hjälp senare på grund av insatsen , om inte omedelbart
1 .
Diskutera dina funderingar privat med andra nära och kära , och hitta 2-6 andra som är villiga att hålla en intervention . Alltför många människor kan verka överväldigande för den person som är lider av drogmissbruk .
2 .
Håll ett planeringsmöte . Planera en intervention kan vara känslomässigt svårt eftersom du kanske orolig för att den inte kommer att fungera, att din hjälp kan förkastas , eller att du kan fjärma din älskade . Om du vill kan du kontakta en rådgivare drog intervention eller specialist för att hjälpa . Vid mötet diskutera vad särskild behandling du vill förbereda för missbrukare om han eller hon kommer att acceptera det , och hur du kan förklara den skada som missbruket orsakar för missbrukaren och de runt omkring honom eller henne. Det är ofta bäst att utse en ledare för gruppen som kommer att vara det viktigaste talesman under interventionen , eftersom alltför många människor som pratar på en gång kan tyckas som om gruppen är att argumentera eller mobbning snarare än att förmedla ett tydligt , omtänksam budskap .

3 .
ordna för missbruksbehandling du vill erbjuda , inklusive kontaktar personal och planering antagning och transport om det är en hemvist missbruk program . Diskutera och lösa frågor om finansiella arrangemang . Om narkoman samtycker till behandling efter interventionen , du vill kunna erbjuda det omedelbart .
4 .
Planera tid och plats för drogen intervention . Strax efter en narkoman har drabbats av ett stort problem på grund av missbruk, t. ex. en bilolycka , förlust av ett arbete eller äktenskapliga problem , kan vara ett bra tillfälle att uppmuntra till förändring , men det finns ingen anledning att vänta tills han eller hon har drabbats rock botten . Målet för en insats är att göra den beroende inse förändring måste ske nu , innan det blir värre . Platsen ska vara privat och vid en tidpunkt missbrukaren kommer vara nyktra.
5 .
Öva intervention i förväg , med kurator närvarande om du är även en . Det kan hjälp till talesman börja med att läsa en skriftlig redogörelse , om han eller hon är nervös över vad man ska säga . Målet är att tala klarspråk och respektfullt , med en icke- dömande attityd , och att hjälpa narkoman inse hur mycket hans eller hennes agerande påverkar vänner och kära . Säg att du är orolig och vill att han eller hon att få hjälp . Ange hur du planerar att ändra saker om han eller hon inte få hjälp , till exempel, inte längre låna pengar och be att de beroende tvingas flytta ut om han eller hon fortsätter att använda droger , eller inte umgås med honom eller henne samtidigt på droger . Del av en framgångsrik intervention är slut beteende som möjliggör eller gör ursäkter för missbrukaren , så att han eller hon inte är avskärmad från inför följderna .
6 .
Kom tidigt för insatsen , eller om det är att vara på missbrukarens hem , kommer som en grupp. Presentera informationen som du börjar insatsen . Lyssna på missbrukarens reaktioner, och samtidigt hålla dina känslor under kontroll , och hoppas att han eller hon ställer frågor om den behandling du erbjuder , eftersom det är ett gott tecken att han eller hon kan vara villiga att komma överens . Om han eller hon samtycker till behandlingen , hjälpa honom eller henne att resa in behandling omedelbart.
7 .
Om narkoman inte är eniga om att behandlingen omedelbart , fullfölja era löften . Om du vägrar att ge sitt missbruk får interventionsorganet lyckas i följande dagar eller veckor som personen kommer att inse allvaret i problemet och konsekvenserna av sitt missbruk .


Previous:nothing Next:hur man undviker känslan för varm när du sover

Relaterade artiklar


 • hur man konfrontera ett drogproblem
 • Hur påverkar rökning har på barn?
 • blodsockernivåer hos barn
 • alternativ medicin för fågelinfluensan
 • hur man gör naturligt förlossningsinduktion
 • hur man utarbetar efter IUD
 • hur man kan stoppa charlie häst kramp i fötter & ben på natten
 • hur man dödar parasiter hos människa med hjul bönor
 • hur man kan stoppa Bistick från klåda
 • där kan en alkohol - missbrukare tonåring få hjälp ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com