hur man överlever att en vårdgivare

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-06
Människor som lider av demens , Alzheimers , funktionshinder eller dina gamla föräldrar och nära och kära alla kräver hjälp av en vårdgivare . Om ett sjukhem är inte ett alternativ , kan du bli som vårdgivare . För att bli framgångsrik måste du lära dig de nödvändiga åtgärderna för att överleva och frodas

Du behöver : .
en stor flaska av vitamin E.
  Se till att de är 500 eller 1000 IE.
.


1 .
Ta hand om dig själv först . Om du någonsin flugit har upplevt den rutin syrgasmasken för " sätta på din egen mask innan du placerar masken på ditt barn . " Detsamma gäller för en vårdgivare .

största fiender vårdgivaren är stress och depression. Medellivslängd av vårdgivare är mycket lägre än den förväntade livslängden för dem som inte i rollen . Lär dig tecken på stress och ta itu med dem direkt .

Leta efter tecken som irritabilitet , sömnsvårigheter, känslor av bitterhet eller skuld . Ett annat tecken är en komprometterad immunförsvar , vilket gör att du fånga förkylningar och influensa lättare . Om du känna dig mycket modfälld och hopplös , måste du inse att du skulle kunna lida av depression . Leta efter sätt att hantera , inte bara symptomen , men problemet . Att vara vårdgivare kan vara för stressigt för dig att göra eller du kanske bara behöver mer hjälp . Ignorera inte skyltarna!

Ät hälsosam mat . Upprätthålla en sängdags så regelbundet som din situation tillåter . Cat-nap under dagen om du är trött . Gör något bara för dig varje dag , det behöver inte vara stor , men gör det
2
Se till att du tar pauser från att vara en vårdgivare ! . Om du inte har andra familjemedlemmar som kan hjälpa , hyra en deltid följeslagare eller kolla in vårdhem som erbjuder drop in- dagis . Sjukförsäkring kan täcka delar av kostnaderna .
3 .
Gå med i grupper eller bli vän med andra som är vårdgivare för . Eftersom du är ofta isolerade i ditt hem med din älskade , är det lätt att känna att du är ensam i världen . Det finns tusentals av er upplever samma vårdgivaren frustrationer . Bond med andra . Ge och få stöd .
4 .
Uppmuntra din " patient " att vara så självförsörjande som möjligt . Detta är inte bara bra för dig . De kommer att dra nytta av verksamheten också .
5 .
tidigt , ta hand om pappersarbete . Fyll i fullmakten papper så att du kan ta hand om affärer innan det blir svårare . Gör allt lagligt så det kommer färre komplikationer som din älskade blir värre .
6 .
Var inte masochistiska . Det finns inga priser för en vårdgivare att vägrar hjälp av andra . Emot hjälp när den erbjuds . Det liv du sparar kan vara din egen .
7 .
Bli medveten om resurser som du . Den nationella anhörigvårdare Association ( länk i resurser ) erbjuder hjälp med utbildning och stöd för vårdpersonal. Om du arbetar med en Alzheimers patient, Alzheimer 's Association ( länken ) är en källa till information och hjälp för dig. Om du behöver hjälp med att hitta tjänster , följ länken nedan till den nationella Äldreomsorg Locator hemsida .
8 .
Mourn din förlust . I vårdar en nära anhörig som kan ha blivit en helt annan person , sörjer förlusten av denna person . Tillåt dig möjlighet att gråta och sörja för vad du har förlorat . Dra sedan själv ihop och förbereda sig för att bli en fantastisk vårdgivare för personen kvar i din vård . Du kommer att relatera på en annan nivå . Acceptera den nivån och gå vidare.


Previous:nothing Next:hur du kan trösta en blöjeksem - ( 6 tips )

Relaterade artiklar


 • Hur man sköter om hemorrojder postpartum
 • hur man ska leva till 100 år gamla
 • kan återställa andning
 • Definitionen av andropause
 • hur douche med grapefrukt utsäde utdraget
 • cellprov och klimakteriet
 • hur man kan minska floaters i ögonen
 • hur man tvättar ditt knä efter operationen
 • hur man hanterar impotens efter prostatacancer
 • kroniska kräkningar hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com