korrekt spinal anpassningen

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-13
En till synes enkel färdighet , att hålla ryggraden på rätt linje undviker många människor. Vissa människor svacka på grund av osäkerhet , en del på grund av muskelsvaghet , och en del på grund av vana . Resultaten av felaktig spinal anpassningen kan vara allt från mindre ryggsmärtor till svår och försvagande skador . I själva verket , enligt Mayo Clinic , kommer fyra av fem amerikaner får ont i ryggen i deras liv . Tack och lov , kan dessa skador undvikas med lite kunskap och känsla för kroppshållning

Exam

När du går till läkaren på grund av ryggont , är det första hon sannolikt kommer att göra undersöka anpassningen av ryggraden . Enligt Loyola University Medical Education Network , kommer läkaren att stå bakom dig och och visuellt bedöma de vertikala justeringen . Hon kommer sedan be dig att böja i midjan för att visa rörelseomfång , varefter hon kommer palpera varje ryggkota för att leta efter ömhet .

Det visuella testet kan hjälpa till att diagnostisera skolios ( lateral krökning ) , kyfos ( hump rygg) , lordos ( svajar tillbaka ) och diskbråck , bland andra störningar .

Kroppshållning

Samtidigt som det finns genetiska och smittsamma sjukdomar som kan vara ansvarig för ryggrad problem , korrekt hållning kommer att hålla ryggraden i linje och minska sannolikheten för ryggsmärtor . The Cleveland Clinic erbjuder en användbar lista med fördelarna med positiv hållning , inklusive muskler och minskat gemensam stam , minskad risk för överanvändning ( upprepad användning problem ) och minskad belastning på ligament .

Korrekt kroppshållning tar hänsyn till normal form av ryggraden som inte är helt rak , utan snarare har tre kurvor : cervikal ( hals ) , bröstkorg ( övre till mitten bak ) och ländrygg ( nedre delen av ryggen ) . När sittande eller stående , borde alla tre kurvor av ryggen vara synlig . Till exempel skulle slumping i en stol leda till försvinnandet av den lätt konkava ländryggen kurva eller snarare framväxten av en konvex lumbala kurva .

Vid lyft , böj på knäna och samtidigt hålla ryggen rak .

Till sist , när du sover , försöker ligga på ett sådant sätt att den naturliga formen av ryggraden bibehålls så mycket som möjligt . The Cleveland Clinic föreslår liggande på rygg med en kudde under knäna eller på sidan med knäna lätt böjda.

Motion

stärka musklerna i ryggen kommer också att bidra till en god spinal anpassningen , så rekommenderas är vikt-med övningar , vilket också bidrar till ökad benmassa , och därmed är dubbelt fördelaktigt .

Yoga rekommenderas för spinal anpassningen också . Den Yoga Journal antyder " den nedåtriktade hund "," katten "och " den utökade triangeln " som vissa innebär att hjälpa till med ryggsmärtor .

Previous:nothing Next:hur man identifierar stift maskar

Relaterade artiklar


 • hur man kan planera för din hysterektomi
 • hur man kan utnyttja kraften i din kropp klocka
 • vad som väntar när du väntar under den första månaden
 • hur man ska äta rätt under klimakteriet
 • definiera tidigt
 • Hur man testar blod typ hemma
 • växtbaserade fertilitet över 40
 • vad vi ska göra fel i hår
 • ögonsvullnad hos barn
 • biverkningar av att vara en Downs syndrom baby
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com