när infoga mat i ett barns kost?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-26
Övergången från formel till fast föda är ett viktigt steg i ett barns tillväxt och kost cykel. Det är det första steget att starta en ny diet livsstil helt och hållet, eftersom det är då ditt barn får den första smaken av maten han kommer att konsumera för resten av sitt liv

Ålder

American Academy of Pediatricians (AAP) riktlinjer anges att den idealiska åldern för övergång från bröstmjölk eller metod till fast föda är när barnet är fyra till sex månader gamla. Om du börjar tidigare är matsmältningssystemet inte stabil nog för att processen fast föda . Dessutom barnets immunitet nivån vanligtvis inte höga före detta skede , varför intaget av fast föda är sannolikt att leda till infektioner . Fram till denna ålder , livsmedel såsom vatten, juice och andra tillskott är inte nödvändigt eftersom bröstmjölk eller metod har så mycket av dessa näringsämnen som barnet behöver .

tecken på att det är dags att byta

Föräldrar bör leta efter den första tecken på att barnet är redo för fast föda . När ditt barn kan gaffel ut tungan under längre perioder, är det säkert att anta att han inte riskerar att kvävas eller kasta fast föda ut. Om han kan lyfta sin hals utan stöd och kan stödja sitt huvud själv, är detta ett tecken på att han kan ges fast föda. En annan viktig tecken på att barnet är redo för fast föda är en psykologisk tecken. Om barnet stirrar på mat som andra medlemmar av familjen äter och gör ett försök att ta tag i det, betyder det att han är ute efter att försöka att mat ute!

Göra bytet

Trots att barnet är redo, föräldrarna eller vårdgivare bör se till att processen är en gradvis en. En enkel sak att prova först är att se ditt barn är hungrig när den första riktiga mat serveras. Föräldrar bör vara beredda att hålla formel redo eller vara beredd på att mamma ska amma ditt barn inte accepterar livsmedel, som är nya för honom, trots allt.

Det är perfekt att börja med mat som är mjuk och lätt att svälja och smälta. Ris spannmål är den idealiska första fasta föda som den är glutenfri och inte många är allergiska. Andra livsmedel, såsom malen morot eller icke-citrusfrukter kan också prövas. Lägg till dessa livsmedel gradvis en i taget , efter ditt barn verkar ha bemästrat äter flingor . Endast en ny mat bör läggas var tredje dag ( eller en ny mat i veckan om allergier körs i din familj eller ditt barn har en allergisk reaktion ) så att du kan övervaka ditt barn för tecken på allergisk reaktion och lätt kunna identifiera några livsmedel som orsakar mag upprörd .

barn kan inte äta så mycket i början, eftersom de måste vänja sig att sätta mat i munnen och svälja det . Som ett resultat kan de spotta mycket av maten när den först erbjuds . Du bör utvidgas från ris spannmål först när de börjar att svälja det och verkar redo att gå vidare med andra livsmedel.

Det är lika viktigt att undvika vissa livsmedel såsom juice , ägg , citrusfrukter och ko mjölk som en bebis matsmältningssystem kan inte behandla dessa livsmedel . Baby Center föreslår att vänta tills barnet är 12 månader gammal innan dessa introduceras livsmedel .

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till sura uppstötningar hos nyfödda ?

Relaterade artiklar


 • är stämplar säker på huden?
 • hur du plottar pulsen
 • ultraljudsbehandling för fötter
 • Vilka är fördelarna med en vaginal hysterektomi ?
 • EVRA-plåster information
 • vad som är normalt blodtryck för kvinnor över 50 ?
 • hur man tar emot snabba resultat från att lyfta vikter
 • binjurebarkkarcinom hos barn
 • hur man ska äta och fick PMS
 • hur man kan anpassa till sommartid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com