ultraviolett ljus terapi för gulsot

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-08
Gulsot är en ansamling av gult pigment som kallas bilirubin i blodet. Normalt processer i levern röda blodkroppar för att ta bort bilirubin. När det byggs upp, orsakar det hud och ögonvitor ska visas gult. Hos vuxna, måste den underliggande orsaken (t. ex. cirros) behandlas. Nyfödda, däremot, har en omogen lever som orsakar gulsot, men löser sig i cirka två veckor. Ljusterapi hjälper till att bryta ner den överskjutande bilirubin och sätta barnets färg tillbaka till det normala

Du behöver:.
Ricin utdraget.
Essence olja.
Gasväv.
Pan.

Traditionell Ljusbehandling (Light Therapy)

Om ditt barn behandlas på sjukhuset, kommer han att vara skrivna av en sjuksköterska i en inkubator som har fäst till toppen av det en uppsättning särskilda fluorescerande vitt eller blått ljus, som kallas bililights. Lamporna avger ett begränsat utbud av ultraviolett ljus vågor som är säkert för det nyfödda barnet hud.

Om du får ta ditt barn hem för att göra ljusterapi, kommer den enhet som du använder ser ut som en delvis öppen resväska, med lamporna på övre delen och en plats för barnet att ligga på den nedre delen. Placera enheten inuti barnets spjälsäng eller ovanpå ett stadigt bord . Line botten av sängen med en mottagande filt och lägga honom i det , men inte för honom . Ditt barn ska vara avklädda med undantag för en blöja .

Vissa enheter har en " ansiktsmask " som hänger ner från enheten och blockerar ljus från barnets ansikte . Om inte , lägg en lätt täcker över ögonen för att skydda dem . Ändra ditt barns position med några timmars mellanrum för större exponering . Om du kan ta bort blöjan för korta perioder , gör det.

Ljusen bör användas under en 24- timmarsperiod under två till tre dagar beroende på vad din läkare har ordinerat . Vissa kan rekommendera att stänga av den för några timmar på natten . Behandlingens längd beror också på hur bilirubin borttagning .

Ungefär var tredje timme , stäng av bililights och mata ditt barn. Täta utfodringar är viktiga , för att rensa ut bilirubin . Du kan också använda denna paus att bada honom , leka med honom och ta hand om honom på vanligt sätt . Var medveten om att som bilirubin utsöndras , kan barnets avföring ser grönt , svart och dröj . Detta är normalt.

Kontrollera barnets temperatur varannan timme medan han står under ljus , se till att han inte blir för varmt . En normal rektaltemperatur för barn är 97,9 till 100,4 grader . Om ditt barns temperatur stiger upp till 101 grader eller högre , kontakta din barnläkare . (Se referenser 1 )

Biliblankets och Anteckningsblock

biliblanket innehåller fiberoptiska lampor som används för ljusterapi vid behandling av barn gulsot . Den använder samma ljusspektrum som bililights , men filten tillåter ljuset att komma närmare barnets hud , och barnet kan matas och hålls när insvept i filten .

Du kan säkert sätta filten ända upp mot ditt barns hud . Var noga med att skydda ögonen , som med bililights .

bilipad liknar filt , men det är en pad som barnet lögner som avger ljus .

Trots att de är mer mobila än bililights , både täcket och kudden är anslutna till en låda som driver fiber-optik.

Allmänna riktlinjer

För hem behandling kan du få de sängen , filt eller pad av sjukhuset . Om inte kan en läkares recept nödvändigt för dig att kunna hyra eller köpa lämplig utrustning .

Använd inte lotion , grädde , babyolja , baby pulver eller någon annan produkt på ditt barns hud medan de under bililights eller i biliblanket , om inte din barnläkare beställer den .

Även bililights är säkra , är det möjligt för ditt barn att utveckla ett utslag under behandling . Det kommer att gå iväg på egen hand , men nämner det till din barnläkare .

Ditt barn kommer att behöva blod tas dagligen för att kontrollera bilirubin nivåer . Sjukhuset kan ordna en sjuksköterska för att besöka ditt hem för att göra detta .

Previous:nothing Next:Är det säkert att flyga under första trimestern av graviditeten ?

Relaterade artiklar


 • hur man kan öka ett barns aptit
 • som är berättigad till välgörenhet vård?
 • Så här avslutar infertilitet efter många försök
 • enkel information om system för den mänskliga kroppen
 • hur man hjälper barn Övergången till ett nytt häkte arrangemang
 • torra hårbotten och håravfall hos barn
 • hur kan man få blodtryck och hjärtfrekvens
 • tidiga skeden av herpes hos kvinnor
 • hur man undviker botulism från i - hemmet konservindustrin
 • Hur får man en gratis bröstpump från sjukhuset
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com