utvecklingen av fostrets tvillingar

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-23
Gravida mammor väntar tvillingar möter många skillnader och hinder i motsats till att endast ha ett barn . Tvåäggstvillingar och enäggstvillingar , men utvecklingsmässigt liknande i livmodern , börjar vid befruktningen helt annorlunda

Typer ( mina varma )

Tvåäggstvillingar , känd i medicinsk terminologi som tvåäggstvillingar , utformas när två separata ägg släpps från äggstocken och varje befruktas av en annan spermier . Tvåäggstvillingar, till skillnad från enäggstvillingar, kan vara en kille /tjej kombination med varje barn är genetiskt annorlunda än den andra.

Typer (identiska)

Enäggstvillingar, även känd som enäggstvillingar inom det medicinska området, kommer från ett enda ägg-spermie par. Inom några dagar efter befruktningen, det delande celler delas i två delar som resulterar i två barn med samma genetiska uppsättning.

Tidsplan

På grund av den ökade belastningen på moderns kropp, är tidig förlossning en allvarlig risk för dem som tvillingar. Som barn växer sig större , är mindre utrymme för dem att flytta runt , och kroppen tror att det är dags att leverera . Enligt den amerikanska kongressen för förlossningsläkare och gynekologer , är nästan hälften av alla tvillingar som levereras tidigt födda .

utveckling

Twins är mer sannolikt att födas mindre än genomsnittet spädbarn . Ultraljud kan upptäcka många problem bland tvillingar som discordancy , som uppstår när en bebis är mycket mindre än den andra . Om tidig förlossning inträffar kan en läkare ordinera steroider för mamman att hjälpa till att utveckla och stärka lungorna av tvillingarna snabbare .

Leverans

Det är möjligt för tvillingar att födas vaginalt om båda är i en head- ner. Placeringen av barn , deras vikt och allmänna hälsa mor och barn anses vara när man väljer antingen en vaginal eller kejsarsnitt . Arbetskraft , särskilt den driver skede kan ta längre tid med tvillingar under en vaginal förlossning.

Previous:nothing Next:hur du testar din puls

Relaterade artiklar


 • hur man får ett skott
 • Kall laser behandling för nacksmärta
 • hur man ska tolka PSA-nivåer
 • biverkningar av att vara en Downs syndrom baby
 • hur du avgör om du har fotsvamp
 • EVRA-plåster information
 • barn hjärtsjukdom
 • hur man ger en drunknande barn eller barn HLR
 • behandling av gulsot hos spädbarn
 • hur man kan hantera graviditetsillamående - 7 tips
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com