vad som orsakar svampinfektion när vi blir äldre?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-11

Du behöver:
Notebook eller papper
. Skriva redskapen.
Husläkare eller barn läkare.
Lätt filt.
Probiotika.
Nappflaskor.
Napp.
Musikspelare.
Vitt brus maskin.
Familj och vänner.

Jäst

Jäst är en svamp som normalt lever på huden och i underlivet i litet antal. Under normala, friska omständigheter denna jäst kontrolleras av andra svampar och bakterier samt kroppens eget immunförsvar så att jästen inte sprider och föröka sig. Men när något händer att störa den normala balansen i en kvinnas kropp ( till exempel en sjukdom som dödar de bakterier som normalt hålla jästen under kontroll , eller ett undertryckande av immunsystemet ) sedan jästen kan växa och orsaka en svampinfektion . Detta upprörd kan också förekomma över tiden , som en kvinna åldras och hennes kropp förändras kemi .

Jäst Infektioner och Age

En kvinnas ålder kan påverka hur ofta hon får svampinfektioner . Eftersom kvinnor ålder , deras immunförsvar blir svagare , och de blir sjuka oftare, vilket kan skapa fler tillfällen till jäst infektioner. Dessutom kan en kvinnas hormonnivåer verkan hur ofta hon får svampinfektioner (vilket är anledningen till att kvinnor på hormonbehandling tenderar att få mer jäst infektioner). Detta är anledningen till att kvinnor som börjar komma in klimakteriet när de blir äldre (vilket innebär en betydande nedgång i deras hormonnivåer) kan vara benägna att oftare jäst infektioner också.

Orsaken och förebyggande

Den grundläggande orsaken till en jästsvamp infektion, samt symptom och behandling, ändrar inte när kvinnan åldras. Jäst infektioner är fortfarande en svamp som orsakar smärta och en vit ansvarsfrihet i slidan, och de kan fortfarande bli botade genom krämer och piller. Snarare är det den åldrande kroppen som blir mer benägna att jäst infektioner eftersom det inte kan kontrollera jästen lika lätt som det kunde när den var yngre. Dock är det bästa sättet att bekämpa effekterna av åldrande i detta område för att hålla sig aktiva och att äta bra att se till att immunsystemet stannar i toppform, och att hålla kroppen igång så normalt som möjligt. Och när en svampinfektion upptäcks, bör den behandlas så snart som möjligt.

Previous:nothing Next:Hur man vet om du behöver en avsvällande

Relaterade artiklar


 • Vad innebär det att ha en utvidgad livmoder ?
 • hur man kan beräkna normal vikt för en kvinna
 • hur man kan hantera graviditetsillamående - 7 tips
 • hur tjockna livmoderslemhinnan
 • hur alternativa Tylenol & Motrin en feber
 • felsökning av en Panasonic massagefåtölj
 • hur man vet vilket kön barnet med ett sonogram
 • hur man kan främja social utveckling av ett spädbarn
 • hur man använder osteopati på barn
 • hur man sköter om en ned spädbarnsdöd
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com