vad som väntar efter en prostata biopsi

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-14
Den amerikanska urologiska Association rekommenderar att de flesta män börjar screening prostatacancer vid 50 års ålder. Avvikelser i screeningtest kan motivera en biopsi. För att lindra vissa av ångest i samband med förfarandet, är det viktigt att veta vad som väntar efter en prostata biopsi

Biopsi arbetsordningen

prostatakörteln granskas av en ultraljudssond förs in i ändtarmen . Sedan en fjäderbelastad , handhållna biopsi pistol som avlossar ett ihåligt 18-gauge kanylen i prostatakörteln, och 10 till 12 prover av prostatavävnad hämtas . Proceduren tar normalt 20-30 minuter .

Vad göra efter biopsi

Fortsätt att ta den antibiotiska din läkare har ordinerat för förfarandet. Drick mycket vätska efter en biopsi . Detta kommer att späda ut urinen och förhindrar bildningen av blodproppar i urinblåsan. Återuppta dina receptbelagda mediciner.

Vad man ska undvika

Vill inte förbrukar någon alkohol under de första 24 timmarna efter det att förfarandet. Dessutom, gör inte några tunga lyft, ansträngning, eller ansträngande motion i fem dagar, och att avstå från sexuell aktivitet till 24 timmar efter rektal och urinvägar blödning har slutat.

Kortfristiga Symtom

Urinen kommer sannolikt att vara färgat av blod, och du kan passera några blodproppar under urinering eller tarmrörelser. Blödning bör upphöra efter en dag eller två. Det är också normalt att se blod i ejakulat i flera månader efter biopsin.

Biopsiresultat

Räkna med att vänta upp till en vecka för biopsi resultat. En patolog måste undersöka prostatavävnad under mikroskop för att avgöra om cancer är närvarande. Enligt Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, upptäcker ett första biopsi endast 75 procent av existerande cancer, så en andra biopsi kan rekommenderas sex veckor till tre månader senare.

Varningar

ring din läkare omedelbart om du får feber eller frossa, oförmåga att urinera, blod i urinen som varar mer än fem dagar, eller betydande blödning som varar i mer än tre dagar.

Previous:nothing Next:Vilka läkemedel kan påverka p-piller ?

Relaterade artiklar


 • Vikten av likaledes efter klimakteriet
 • hur man använder Feng Shui för att få i välstånd
 • hur man introducerar komjölk till ammade barn
 • aerolizer inhalator information
 • matintolerans dieten
 • hur man förlorar extra pounds när ditt barn är fött
 • hur man upp i vikt att idrotta som tonåring
 • hur att förstå dina hörseltest
 • vad som händer med livmoderslemhinnan fodret efter menopaus ?
 • tecken och symtom på hjärntumör hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com