vad som väntar med ägg donation

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-12
Äggdonation är en process där en kvinna bestämmer sig för att frivilligt skänka sina ägg till en annan kvinna som inte kan bli gravid med sitt egna ägg . De donerade ägg befruktas genom provrörsbefruktning och sedan implanteras i den kvinna som försöker bli gravid . Äggdonation är ett stort beslut . Därför är det viktigt att potentiella donatorer vet vad som väntar innan donera

Vem kan bli donator ?

Den perfekta äggdonator är en frisk kvinna i tjugoårsåldern. Många hoppfulla föräldrarna söker också upp attraktiva kvinnor som har genomgått någon form av högre utbildning eller som har talanger inom andra områden såsom konst .

Screening

Sökande gå igenom en screening process som består i allmänhet av en fördjupad ansökan att lära sig om den potentiella givarens personliga historia och medicinsk bakgrund. Bilder av den sökande och en intervju är också oftast krävs .

matchande med en mottagare

Om den sökande har godtagits av äggdonation byrå som de ansöker om att , då kommer de att sättas in i en databas över potentiella ägg givare . Härifrån kan kvinnor i hopp om att bli gravida se deras profil och bestämma vilka sökande de vill välja som äggdonator . När en äggdonator väljs är ett formellt kontrakt skrivet och undertecknats av båda parter .

Pre-donation

Innan några ägg hämtas från givaren , får under hon gå en fysisk undersökning . Efter detta är äggdonator och ägg mottagare sätta på medicin för att synkronisera sina menstruationscykler. Om tre till sex veckor senare får givaren injektioner för att störa äggstocken funktion . Dessa injektioner måste tas dagligen under några veckor . Efter det är injektioner ges att stimulera tillväxten ägg follikelstimulerande.

donation

När äggen är maturated och redo att hämtas , kommer givaren att gå till läkare för hämtning . Äggen hämtas vaginalt med hjälp av en liten nål . Medan de flesta kvinnor uppger att det orsakar ingen eller lite obehag, kommer givaren att utsättas för mild narkos. Den äggplockning process kommer att pågå cirka 30 minuter.

Biverkningar och andra överväganden

Vissa kvinnor upplever symptom som liknar menstruation inklusive buksmärtor, pressa och uppblåsthet. En annan viktig faktor är att hela processen kräver en bra tid och tålamod, så givare bör vara beredd på det extra engagemang.

Previous:nothing Next:vad vi ska göra fel i hår

Relaterade artiklar


 • hur man förstår hormonersättningsterapi
 • hur du infogar en tampong
 • alternativ sura uppstötningar medicin för spädbarn
 • bästa hår återväxt metoder
 • Vilka är fördelarna med styrketräning för kvinnor ?
 • hur man använder träningsbollar under graviditeten & arbete
 • hur man desinficera ytor som möss har varit på
 • höga testosteron hos barn
 • behandling av premenstruell depression
 • lungproblem hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com