vad vi ska göra fel i hår

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-12
När vi tänker på buggar i håret , de flesta tänker på löss . Eftersom löss är mycket smittsam , utbrott är gemensamma för skolbarn , där en infekterad barn kan passera löss till en klasskamrat via kläder , en hårborste eller delad uppstoppade djur . Det finns en annan bugg som bor i vårt hår , som är ännu vanligare än löss och påverkar oss alla . Det är en mikroskopisk kvalster som bor på våra kroppar och i vårt hår

Demodex Mite

Även mikroskopiska kvalster inte kan tas bort genom enkel bad, de normalt inte orsakar några verkliga problem, annat än den läskiga faktor. Demodex kvalster bor enligt uppgift i hårsäckarna på cirka 97 procent av alla människor. Forskare har räknat så många som 25 kvalster på ett hårsäcken. Den mite livnär sig på vätskor, hittade oljor och hormoner runt hårsäcken. Enligt entomologi professor Jerry Butler, om omständigheterna gör att kvalster befolkningen att på allvar öka på individuell, kan det leda till håravfall, rosacea eller acne. Om en person misstänker mite kan orsaka dem sådana problem bör de ser en hudläkare.

Bort Löss

Behandling för löss omfattar behandling av föremål som kan bära skadegörare såsom ett barns filt, uppstoppade djur eller kläder. Golv skall dammsugas, linne, sängkläder och kläder behöver tvättas i varmt vatten och torkas i minst 20 minuter, kammar och borstar bör blötläggas i varmt vatten i minst 10 minuter, och unwashable (som t. ex. uppstoppade djur) bör förvaras i en lufttät påse i minst fyra dagar.

Schampo och kamning

Hår måste tvättas med schampo. Särskilda läkemedel löss schampo är tillgänglig, men rekommenderas inte för barn under 2 år. Efter tvättning av hår bör man kammade (medan håret fortfarande är våt) med en fintandad kam NIT, att ta bort löss och ägg. Den kamning att ta bort löss bör upprepas var tredje dag, för ca två veckor. Det finns även receptbelagda applikationer tillgängliga, bland annat malation, lindan och bensylalkohol lotion.

Previous:nothing Next:naturlig behandling med fiskolja och minne

Relaterade artiklar


 • hur att slå ut en sinus- infektion på en vecka
 • ultraljudsbehandling för fötter
 • hur man hittar en licensierad ortoped
 • hur man berättar skillnaden mellan menstruation och spotting
 • hur du avgör om du har erektil disfunction
 • Vilka är fördelarna med styrketräning för kvinnor ?
 • hur man lär sig om astrologi
 • hur man läser ett resultat DNA-test
 • säkerhetsregler att undervisa i icke - läsning barn
 • hur man besöka någon som är sjuk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com