Hur man känner igen och klara av sensoriska processer sjukdom

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-03
Barn med sensoriska processer sjukdom (SPD ) , eller sensorisk integration dysfunktion , har ett problem med hur deras hjärnan bearbetar sensoriska signaler . Ett barn med SPD kan feldiagnosticeras som att de antingen uppmärksamhet sjukdom Deficit Hyperactivity eller autism , eftersom alla tre är andra autismliknande tillstånd . Enligt Spiral Foundation , har 5 till 13 procent av barnen in i skolan SPD , och 75 procent av dem är pojkar . Även om problemet i allmänhet sker i barndomen , kan symptomen kvarstår under hela vuxenlivet om de lämnas obehandlade .

Du behöver:
Handduk
. Värmedyna.
Pediatric massage olja .


1 .
Studera sjukdom . Läs om fall av SPD och förstå att det som har ännu inte bevisats som en faktisk psykisk störning , det är inte med i American Psychiatric Association Diagnostic and Statistical Manual . Ditt barn kan också ha drabbats av andra sjukdomar , såsom autism och ADHD. SPD skiljer sig från autism och ADHD i att barnet med SPD typiskt beter sig normalt, dock inte i sin interaktion använda vissa eller alla sina fem sinnen . Det bästa sättet att avgöra vad ditt barns symtom tyder på är att diskutera dem med en professionell .
2 .
Lär känna ditt barns vanor . Är han alltför känslig för ljud eller beröring , båda ut mot bär vissa kläder eller äta vissa livsmedel ? Eller är han inte tillräckligt känslig ? Har han bang in i saker utan någon tanke på hur dessa åtgärder kan påverka honom ? Om han blir frustrerad enkelt och har svårt att hantera nya omständigheter , kan det vara ett tecken på att han har SPD .
3 .
Diskutera dina tankar med en psykolog eller terapeut . Säg till honom att du har läst om sjukdomen och tror att ditt barn upplever symtom . Eftersom vissa psykologer håller inte att SPD är en sjukdom , kontakta Sensorisk terapier och Research Center nära Denver för att förstå sjukdomen bättre .
4 .
Försök verksamhet för att hjälpa sin agitation eller för att bättre förstå gränserna för sin egen kropp . Enligt " Time magazine , A. Jean Ayre , den första personen att skriva om SPD , föreslog att människor med SPD har problem att identifiera relationen till deras armar och ben , samt deras kroppens förhållande till gravitationen. Det är på grund av detta som barn måste visas hur man kan interagera med sina sinnen. För en överkänslig barn, låg belysning och mildhet när gradvis presenteras med känslor han ogillar kommer att hjälpa honom att övervinna problem med känslighet. För en under-känsliga barn, har hennes motion och lära henne om hennes kropp, hjälper henne att förstå vad hennes kropp kan och inte kan göra.


Previous:nothing Next:hur man väljer den bästa luftrenaren för din budget

Relaterade artiklar


 • hur man kan hjälpa oroliga barn återta kontrollen över sina känslor
 • hur du kan hjälpa dina barn får bättre betyg
 • hjärnans utveckling av embryot
 • hur du stärker din bäckenbottenträning
 • inte kranvatten har mer mineraler än filtrerat vatten ?
 • är torsk smittsam i barn ?
 • Vad gör du om du glömmer att ta din yaz piller ?
 • hur du korrigerar en förstorad prostata
 • hur man upptäcker vatten i lungorna
 • vad som väntar med ägg donation
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com