Vad kan östrogen skall användas in män ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-25
Män producerar naturligt östrogen i kroppen , men i mycket mindre mängder än kvinnor . Hos män , hjälper östrogen reglera de funktioner som är viktiga för mognad att utveckla spermier , men i större mängder östrogen orsakar mer problem för den manliga kroppen än bra

Definition

Östrogen är den främsta kvinnliga könshormonet och viktiga i utvecklingen av kvinnans reproduktiva systemet och alla sekundäregenskaperna sex. Östrogen är också närvarande i den manliga systemet, men i betydligt mindre mängder. Östrogenbehandling hos män är fortfarande en begränsad och ganska experimentell behandling.

Prostate Cancer

östrogenbehandling är ett av flera olika hormonbehandlingar används för att behandla prostatacancer. Östrogen används vanligen tillsammans med andra behandlingsalternativ och inte som enda behandling. Det används för att ta bort eller blockera de manliga könshormonerna som kan orsaka cancer att växa.

Aromatashämmare Brist

Aromatashämmare brist är en ovanlig genetisk sjukdom som förekommer bland unga män där kroppen inte kan väl växa och utvecklas benmassa under barndomen. Det orsakar en ökad risk för skelettet försvagas, frakturer och osteoporos. Östrogenbehandling används för att normalisera bentillväxt och öka benmassan.

Cardiovascular Disease

östrogenbehandling inte skydda eller minska hjärtsjukdomar eller stroke. American Heart Association rekommenderar inte det som en förebyggande behandling för hjärt-kärlsjukdom.

Biverkningar

Män som utnyttjar östrogenbehandling för all behandling som riskerar att drabbas av många obehagliga och potentiellt farliga biverkningar, bland annat öka i bröst, ömma bröst, nedsatt sexuell funktion, minskad sexlust, värmevallningar, diarré och illamående, ökar risken för bröstcancer, och ökad risk för stroke. Av dessa skäl bör östrogenbehandling användas med försiktighet och alltid under överinseende av en läkare.

Previous:nothing Next:placenta grädde förmåner

Relaterade artiklar


 • orsaken till att barn behöver kalcium
 • hur du får ditt barn att äta grönsaker
 • hur man lyfter objekt när gravid
 • Hur påverkar rökning har på barn?
 • den bästa dieten stöd till post-menopausala kvinnor
 • som är berättigad till välgörenhet vård?
 • Så här hjälper du självmordsbenägen tonåring
 • Så för att lindra halsont
 • Hur du tar din temperatur att bli gravid
 • hur man disciplin ett år gammalt barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com