de bästa sätten att komma ihåg ord och mening

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-29
Att lära sig nya ord och deras betydelse behöver inte vara svårt. Desire, nyfikenhet, och praxis är alla ingredienser som krävs för att bygga en stark, arbetar ordförråd. Viljan att upptäcka och lägga till nya ord till ditt ordförråd är halva slaget. Ord är verktyg som kan uttrycka känslor, idéer, önskemål och behov. Ju fler verktyg du har till ditt förfogande, desto lättare jobbet att kommunicera i en färgglad och provocerande sätt att andra

öva, öva, Practice

När introduktionen av ett nytt ord medan du läser eller används för samtal, göra det till en vana att skriva ordet ned så snart som möjligt . Hålla en löpande förteckning över dessa nya ord att slå upp och definiera senare. Öva att uttala orden högt. Kontrollera definition av ord och krafsa definitionen ner bredvid varje ord på din lista. Öva uttal för varje nytt ord. Ordböcker har ett uttal nyckel som är ett ovärderligt verktyg i din strävan att bygga ett bättre ordförråd. Säg ordet högt och försök att använda det i en mening. När någon använder ett ord som är obekant för dig , intresseanmälan och fråga vad ordet betyder . Nyfikenhet och strävan att utöka ditt ordförråd kommer att uppväga eventuella pinsamheter du kan känna .

Hitta synonymer och antonymer

När du har blivit något bekant med ett nytt ord , prova att kontrollera ordet i en synonymordbok för att hitta synonymer och antonymer för det . Synonymer är ord som har liknande betydelse , medan antonymer uttrycka motsatta betydelser . Många online ordböcker finns att inte bara definiera ord, men också förse Searcher med lämpliga motsatsord, samt synonymer. Merriam Webster's Visual Dictionary Online erbjuder en unik metod att lära nya ord på ett ögonblick. Varje ord är uttryckt i en visuell form genom bilder. En innovativ "ord karta" finns tillgänglig online på Thinkmap Visual Thesaurus. När ett ord skrivs in på webbplatsen sökmotor, en förgrening karta över både synonymer och antonymer produceras, snabbt införande av användaren till ett antal ord med liknande betydelse.

göra processen Fun

Lära sig nya ord och deras betydelse inte behöver vara slavgöra. Många lexikon webbplatser har fri ordförråd spel och en "ord för dagen" avsnitt som kan bidra till att skapa och uppmuntra ett intresse för nya ord och deras definitioner. Införliva nya ord som du känner dig bekväm att använda i samtal med medarbetare, klasskamrater eller vänner. Lyssna för en av dina nya ord i vardagliga samtal eller i TV och radio. Dagbok eller anteckningsbok av din ifyllda ordlistor. Klipp ut tidningsklipp eller tidningsartiklar som innehåller orden som du är bekant med , cirkel orden och utmana dig själv att lära sig dem . Lägg till urklipp i din journal och kontrollera de ord av efter du behärskar deras uttal och betydelser .

Previous:nothing Next:hur man använder automatiska externa defibrillatorer i skolverksamheten

Relaterade artiklar


 • effekten av motion på aptit dämpning
 • vad är orsakerna till ögonskador hos barn?
 • hemmagjord formel sondmatning
 • Vilka är fördelarna med en vaginal hysterektomi ?
 • Varför är det viktigt att få barn att äta hälsosamt ?
 • hur du hanterar glukos i kroppen
 • vad är livslängden testning ?
 • Alzheimers & göra med en död av en älskad
 • hur lätt lindar en bebis
 • Varför är EDTA i deodoranten ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com